Suede обявиха завръщането си с нов албум „Autofiction“. Деветият студиен албум на групата излиза днес, 16 септември чрез BMG.

Suede, групата съставена от Brett Anderson, Mat Osman, Simon Gilbert, Richard Oakes и Neil Codling, се връща „назад към основите“ за този нов запис според изявление за пресата. Те наеха „репетиционно студио в изоставения Кингс Крос, за да съберат идеи, да подредят собствената си екипировка, да се настроят и да започнат да свирят“, преди да запишат в лондонските студия Konk.

Слушайте целия „Autofiction“ тук:

Фронтменът Brett Anderson сподели: „„Autofiction“ е нашият пънк запис. Без звънчета и панделки. Само петимата в една стая с всички наши грешки; самата група се показва в цялата си първична бъркотия… „Autofiction“ има естествена свежест, това е мястото, където искаме да бъдем.

Басистът Mat Osman добавя: „Когато репетирахме и записвахме тази плоча, беше този чист физически прилив. Това нещо, за което се държиш за цял живот.”

След издаването на следващия си албум, Suede ще изнесат две специални интимни шоута в лондонската Electric Ballroom на 5 и 6 октомври. Билетите са в продажба от 27 май тук, а предварителната продажба на феновете започва на 26 май. Очаква се да бъдат обявени още дати.

Групата наскоро издаде нов фотожурнал, наречен So Young: Suede 1991-1993. Списанието, което е съставено от Gilbert, документира пристигането му в групата през 1991 до 1993 г., когато едноименният дебютен албум на групата достига номер едно.

Говорейки за проекта по това време, барабанистът каза: „So Young е книгата, която е в главата ми повече от 30 години. Когато започнах да се занимавам с музика, ми беше по-интересно да виждам групи далеч от ярките светлини на Top Of The Pops. Снимките на Pistols в кръчмата или The Clash на контролно-пропускателен пункт в Белфаст ме очароваха и ме изпълниха с визии за това какво всъщност е да си в група.”

Suede: “Autofiction

 1. She Still Leads Me On
 2. Personality Disorder
 3. 15 Again
 4. The Only Way I Can Love You
 5. That Boy On The Stage
 6. Drive Myself Home
 7. Black Ice
 8. Shadow Self
 9. It’s Always The Quiet Ones
 10. What Am I Without You?
 11. Turn Off Your Brain And Yell