Супергрупата Gone Is Gone (Queens Of The Stone Age, Mastodon, At The Drive In) представи нов сингъл, “Breaks“.

Gone Is Gone е проектът, в който участват Troy Sanders (Mastodon), Tony Hajjar (At The Drive-In), Troy Van Leeuwen (Queens Of The Stone Age) и Mike Zarin. Миналия декември те представиха още един сингъл, No One Ever Walked On Water, а по-късно “Everything Is Wonderfall“ и “Sometimes I Feel”.

Гледайте новото видео “Breaks” тук:

Появиха се подробности и за новия албум на групата. “If Everything Happens For A Reason…Then Nothing Really Matters At All” ще бъде издаден на 4 декември от Clouds Hill.

Албумът е продуциран от Hajjar и Van Leeuwen и е кулминацията на идеи за песни, по които групата работи през последните три години. Пандемията позволи на групата да усъвършенства тези кинематографични, мрачни, но и повдигащи песни и ги накара да издадат редица сингли през 2020 г.

Hajjar казва: “Определено имах някои силни идеи, които влизат в този запис. Идеята ми беше да направя запис, който може да бъде възпроизведен от всички нас по определен начин или дори само един от нас с някаква електроника. Наистина исках записът да живее в много форми. Чувстваме, че постигнахме това… Това е запис, който ни тласна творчески. Изказахме се напълно без никакви бариери или страх от това, което хората биха си помислили”.

Sanders добавя: “Чувствам, че това е най-солидното и интересно издание до момента. Като музиканти ние винаги се стремим да изследваме нови звуци и да се подтикваме да създаваме уникални настроения и атмосфера. В нашите очи и уши постигнахме това”.

Gone Is Gone – “If Everything Happens For A Reason…Then Nothing Really Matters At All“:

01. Resfeber
02. Say Nothing
03. Everything Is Wonderfall
04. Wings Of Hope
05. Sometimes I Feel
06. No One Ever Walked On Water
07. Death Of A Dream
08. Crimson, Chaos and You
09. Breaks
10. Payoff
11. Force Of A Feather
12. Dirge For Delusions