Michael Sweet, Joel Hoekstra, Marco Mendoza и Tommy Aldridge обединяват сили в новата супергрупа Iconic, дебютният албум „Second Skin“ излиза през юни.

Новата хард рок супергрупа Iconic, включваща Michael Sweet (китари), Joel Hoekstra (китари), Marco Mendoza (бас), Tommy Aldridge (барабани) и Nathan James (вокали) обяви, че ще издаде своя дебют “Second Skin” на 17 юни чрез Frontiers Music Srl. Официалното музикално видео към новия сингъл, “Fast As You Can”, може да се види по-долу.

Sweet, известен с работата си като китарист/вокалист на легендарната хеви метъл банда Stryper, и неговата солова работа, с незабавно разпознаваемия му глас е наистина име, което не се нуждае от представяне на почитателите на хард рока. Hoekstra, понастоящем от Whitesnake и Trans-Siberian Orchestra, е един от най-известните китаристи в хард рока, чиято музика редовно се възхвалява. Резюмето на Mendoza наистина говори само за себе си: Thin Lizzy, Black Star Riders, The Dead Daisies, Journey и т.н. – легендарният басист блести и тук. Aldridge, който в момента е в Whitesnake, е свирил с Ozzy Osbourne, Ted Nugent и Black Oak Arkansas и др., и се смята за един от най-великите хард рок барабанисти на всички времена. А с водещите вокали се е заел не друг, а Nathan James от Inglorious, млад талант, който е истински потомък на вокалните легенди от 70-те.

Iconic се ражда от идея на Serafino Perugino, президент и ръководител на A&R за Frontiers. Той иска да обгради таланта на мощния вокалист James с утвърдени музиканти от света на рока и метъла, за да творят стил близък до класическия хард рок от 80-те. Той веднага се сеща за Sweet и Hoekstra за китарите, тъй като те обмислят идеята да работят заедно от няколко години. Освен това Nathan и Joel са приятели от времето си в Trans-Siberian Orchestra и Sweet става фен на вокалите на Nathan, след като чува Inglorious. С двама изключително опитни китаристи на борда, включването на мощна ритъм секция е последната ключова съставка и – Mendoza и Aldridge са помолени да се присъединят и да внесат огромния си талант в групата.

Sweet казва: „Това беше много освежаващо и уникално преживяване. Музикално, много различно от Stryper и много различно от всички други проекти, с които съм работил. Това е по-скоро връщане към миналото и се чувствах добре да го направя. Това ми напомни колко страхотна е музиката от миналото.” Той продължава: „След като песните бяха аранжирани, резервирах студио и записах партиите си на китара, което винаги е най-забавната част за мен. Не съм сигурен защо, но предполагам, че преди всичко съм китарист и това е просто една от най-креативните и забавни части от процеса за мен. Да можеш да получиш точния тон и да изсвириш правилните партии и да чуеш, че всичко се събира… това е много удовлетворяващо.”

Hoekstra заявява: „Всички рифове бяха много удобни за мен, защото написах повечето от тях. Определено имам страхотно ниво на комфорт да свиря с Tommy Aldridge, което се разви през последните осем години с Whitesnake. В миналото също съм писал съвместно с Nathan, Michael и Alessandro, така че всичко се усещаше много естествено, въпреки че това беше „нова“ група. Michael ме помоли да напиша рифове без аранжимент (както направи с George Lynch в записите Sweet & Lynch) и след това ги аранжира с написаното от него. Написах мелодични/хард рок рифове, тъй като това беше атмосферата, която обсъждахме, а след това всички солови части имаха повече общо с опитите да допълнят вокалните мелодии на Nathan и, разбира се, да добавят малко огън.”

James казва: „Аз съм в албум с толкова много от моите герои и се чувствам невероятно, честно казано. Имах късмета да участвам в написването на няколко песни и чувствам, че момчетата написаха неща, които подхождаха идеално на моя глас. Това са не само страхотни музиканти, те са страхотни автори на песни. Упражнявах песните много и след това записах всичките си вокали в невероятно студио само за четири следобедни сесии. Исках да се уверя, че звучи като мен и че вокалите ми имат прецизността, която толкова съм свикнал да чувам от моите вокални герои, с които много от момчетата в групата са свирили. И, разбира се, бях много наясно, че ще участвам в песни с вокален майстор, като Michael Sweet. Почувствах напрежението, но просто направих това, което чувствах, че работи и съм толкова доволен от крайния резултат.

Aldridge казва: „Беше страхотно свирене на свеж, нов материал. Репетирането, изпробването на части виртуално не беше толкова забавно, колкото свиренето на живо, но предвид глобалните обстоятелства, ще го приема. Просто се опитвам да създам подкрепяща среда за всички участващи, докато се забавлявам в процеса. Беше лесно да се направи, тъй като тези песни наистина се свирят сами.”

Предварителни поръчки: тук.

Iconic “Second Skin

01. Run (As Fast As You Can)
02. Ready For Your Love
03. Second Skin
04. All I Need
05. Nowhere To Run
06. Worlds Apart
07. All About
08. This Way
09. Let You Go
10. It Ain’t Over
11. Enough Of Your Love

Iconic са:

Nathan James – вокал
Michael Sweet – китара, вокал
Joel Hoekstra – китара
Marco Mendoza – бас
Tommy Aldridge – ударни

Участват още:

Alessandro Del Vecchio – клавишни, вокали

Продуциран от Michael Sweet и Alessandro Del Vecchio
Смесен и мастериран от Alessandro Del Vecchio
Изпълнителен продуцент: Serafino Perugino