18-2-2Определяният като „модерен демон“ на световната съвременна фотография Ървин Олаф идва у нас по покана на Мтел и „Фотофабрика“, за да бъде специален гост на церемонията по награждаване на победителите в журналистическия конкурс за технологии, иновации и наука Mtel Media Masters на 18 октомври в София.

Участието на популярна и обществено значима личност, която говори за това как новите технологии и иновациите ни променят, е запазена марка на събитието.
Олаф е холандски многостранен артист, един от най-известните и разпознаваеми фотографи на съвременното визуално изкуство. Завършил е журналистика в Утрехт. Erwin-Olaf-SwanПървата си фотографска награда печели през 1988 година, когато и дебютира на международната арт сцена. Името му се свързва с рекламни кампании за Levi’s, Microsoft и Nokia. Работил е за Vogue и The New York Times.
През тази година негови творби са показвани в две големи изложби в Испания и в Русия, а на 8 септември негова експозиция ще бъде открита в Националната галерия в София. Изложбата „Четири серии“ ще предшества участието на Олаф в Mtel Media Masters. Тя е част от програмата на фестивала „Фотофабрика“ и е организирана с подкрепата на Мтел. Експозицията включва четири от най-емоционалните серии на световноизвестния фотограф – „Мъка“, „Черни“, „Здрач“, „Изгрев“ (Grief, Blacks, Dusk, Dawn), които ще могат да бъдат видени у нас до 19 октомври.

The-Hairdresser’s-2004