Сензационният Devin Townsend Project ще се представи за първи път на живо у нас – на 22 септември 2017 в Античния театър в Пловдив.

Пускането на билетите в продажба преди две седмици възпламени неговите фенове по целия свят и над 1000 билета бяха купени още в рамките на първия ден.

Днес вече свършиха и всички билети от така наречения Golden circle – с капацитет 1069.Devin Townsend Project

Данните показват, че следващата есен в Пловдив ще посрещнем публика от цяла Европа, Съединените щати, Канада и дори Австралия.

Все още има билети в другите три ценови категории – продажбата е екслузивно в системата на Eventim.bg – ето тук.

До 22 юни – цените са следните 45 лв (страничен сектор), 55 лв (обикновени) и много ограничено количество 65 лв (silver).
От 22 юни до деня на концерта, цената се покачва с 5 лв във всяка категория.

Епичното шоу ще се състои от две части – в първата, Devin Townsend и групата му ще излязат на сцената заедно с Оркестъра на Държавна опера Пловдив под диригентството на Левон Манукян, за да представят хитове, избрани от феновете в допитване, което предстои да бъде обявено в официалния сайт на музиканта, а във втората ще бъде представен легендарният албум ‘Ocean Machine’ по повод 20-тата годишнина от неговото излизане.

Шоуто е част от седмото издание на организирания от радио Тангра Мега Рок световен музикален форум Sounds Of The Ages.

На следвашия ден – 23 септември, ще имаме невероятния шанс да гледаме в Античния театър и легендарния Manfred Mann’s Earth Band (промо билети).

Devin Townsend избухна още през 1993, когато една 21-годишен бе поканен да пее всички водещи вокали в соловия албум на Steve Vai – ‘Sex & Religion’.

Там лудият канадец се сработи впечатляващо с гениалния китарист и барабаниста Terry Bozzio (Frank Zappa) и басиста T.M. Stevens.

След това, за да избяга от сянката на ВАЙ, той продължи с проекта Strapping Young Lad, а след това като Devin Townsend и с актуалния Devin Townsend Project.

Известно време работи и с басиста Jason Newsted (Metallica) и винаги привлича около себе си супер музиканти.

Често наричат Devin Townsend  ‘Frank Zappa на 21 век’, но самият той скромно отлонява сравнението и стеснително приема множеството награди – няколко ‘Джуно’ в Канада, както и различни престижни отличия в Европа – на Metal Hammer, Prog mag и други.

Devin Townsend Project се очаква с нетърнпение и от години от феновете у нас. Тази мечта ще се сбъдне на 22 септември 2017 в Античния театър.

Пловдив – европейска столица на културата 2019!

Източник: RadioTangra.com

Подробности – в раздел “Календар“:

Devin Townsend Project – 22 септември 2017 – Античен Театър Пловдив