Jinjer е украинска група с женски вокал, която свири смес от прогресивен метълкор и груув метъл, с някои инкрустации от фънк, реге и джаз, макар и във втория си албум групата да се измества малко в посока дет метъл от Европейската школа. Jinjer са основани през 2010 г., когато Tatiana Shmailyuk се присъединява към момчетата като вокалист.Jinjer често са погрешно сравнявани с Iwrestledabearonce, Straight Line Stitch, Arch Enemy и т.н., което е напълно погрешно, тъй като членовете наJinjer, когато ги питат за техните влияния, винаги назовават групи като Lamb of God, Pantera, Gojira, Killswitch Engage, Death, Chimaira, All Shall Perish, Protest the Hero. Въпреки това,Tatiana казва, че тя наистина цени Sandra от Guano Apes и Shamaya от Otep като най-значимите си вдъхновения за женски метал вокалисти. Тя споменава и Mikael Åkerfeldt от Opeth и Randy Blythe от Lamb of God. Групата е носител на наградата „Най-добра украинска метъл банда“ за 2013 г., а сега ще ни представи и по-яките парчета от последния си албум “King of Everything”, който излезе малко след последното им гостуване тук и беше радушно приет от специализираните медии.

Бандата Dash the Effort е създадена през 2011 и с издаването на дебютното си ЕР “Polar dawn” затвърждава името си в българската ъндърграунд сцена. Dash the effort са първите българи, стъпили на сцената на Wacken Open Air след като печелят конкурса тук през 2015. Там те свирят с банди от ранга на Suicide Silence, Breakdown of Sanity и Combichrist. Свирили са на еднa сцена също така и с Unearth и Blind Guardian при тяхното гостуване в България.

Концертът ще се състои в клуб Live & Loud в София, ул. Позитано №8. Билетите са в продажбана адрес eTicketsMall и онлайн на www.liveandloud.net и на входа на клуба на цена 15 лв.

График на концерта:

20:30 – отваряме врати
21:00 – Dash the Effort
22:00 – Jinjer
23:30 – афтърпарти с групите