На 7 юни, четвъртък, в клуб Терминал 1 ще се проведе концертна вечер, посветена на песните на The Cranberries.

Инициативата идва от страна на музиканти от различни групи, обединени от идеята да почетат творчеството на забележителната ирландска група, която – за съжаление – светът няма повече да има възможност да види на живо. През януари ни напусна фронтменът на групата – Долорес О’Риърдън, един от най-характерните, разпознаваеми и запомнящи се гласове в рок-музиката.

Сред музикантите, които приемат предизвикателството да пресъздадат духа на The Cranberries, са цели пет вокалистки – Ража Ал-Мадхуд от Dead Man’s Hat, Кристина Серафимова от Ревю, Михаела Анастасова-Missher, Виктория Динкова-VICK, която преди броени дни спечели второто място в „Гласът на България“, плюс специалното участие на Лора Димитрова, позната от едноименната българска група Лора и базираните в Ирландия Amoric, която пристига от Дъблин конкретно за събитието. На виолончело, синтезатори, както и с бек-вокали, се включва Илияна Георгиева от Dead Man’s Hat. Сред инструменталистите ще бъдат още Георги Георгиев от Остава и Дени Попов от Nu/Ance, бас-китара – Алекс Атанасов от Acoustic Soul, Стефан Цеков от Dead Man’s Hat и Мерудия на барабани. Пред публиката в четвъртък вечер в Терминал 1 всички те ще представят близо 20 от любимите песни на световнноизвестната банда.

Билети за лайв-трибюта на The Cranberries се предлагат в мрежата на Eventim.bg – онлайн през сайта на компанията, както и на съответните каси – щанд на Eventim на ул. “6-ти септември”, Office 1 Superstore, OMV, Orange Center, Orange.bg, Usit Colours, Билетен център НДК, Строежа, Български пощи, Вастелс България, Каса Арена Армеец, Технополис, Duende Travel София, книжарница „Бард“, книжарница „На спирката“ на цена от 10 лв. Билети ще бъдат предлагани и на място в клуба срещу 12 лв. На 7-и юни вратите на клуба отварят в 21:00 ч. с тематична музикална селекция, поверена на Shakermaker и екип от Строежа, а началото на концертната част е обявено за 22:00 ч.

Събитието във Facebook:
https://www.facebook.com/events/421897948233299/