Tears for Fears ще отбележат 40-ата годишнина от излизането на дебютния си албум “The Hurting” с ново издание, което ще е налично на 12 май като ремастерирана версия на винил и нов Dolby Atmos микс.

Ремастерираната версия на винил е създадена в Abbey Road Studios от аудио инженера Miles Showell, а новият Atmos микс е дело на Steven Wilson, който ремиксира във формата и албумите “Songs from the Big Chair”, “The Seeds of Love” и “The Tipping Point”.

“The Hurting” излиза на 7 март 1983 г. и оглавява класацията за албуми в Обединеното кралство. От него излизат 3 хита, класирали се в топ 5 – “Mad World”, “Change” и “Pale Shelter”. Написан изцяло от китариста/вокалист Roland Orzabal, леко концептуалният албум се фокусира върху темите за психологични травми от детството и терапията на Arthur Janov, наречена “The Primal Scream”.

В изявление миналата година съоснователят на Tears for Fears Curt Smith каза, че бандата вижда нещо познато от албума в младите посетители на фестивали. “Гледам първите редове на публиката и всички са много по-млади от мен, но всички припяват на всяка песен от The Hurting. Шокиращо е. Когато погледнеш ретроспективно на това, има смисъл, защото албумът беше написан, когато бяхме на тази възраст. Текстовете резонират с по-млада аудитория”, каза той.

Миналата година Tears for Fears издадоха “The Tipping Point”, първият им студиен албум от 17 години насам.

Tears for Fears: “The Hurting Half-Speed Remaster”

Side A
01. The Hurting
02. Mad World
03. Pale Shelter
04. Ideas as Opiates
05. Memories Fade

Side B
01. Suffer the Children
02. Watch Me Bleed
03. Change
04. The Prisoner
05. Start of the Breakdown

“The Hurting Limited Edition Blu-Ray”

01. The Hurting
02. Mad World
03. Pale Shelter
04. Ideas as Opiates
05. Memories Fade
06. Suffer the Children
07. Watch Me Bleed
08. Change
09. The Prisoner
10. Start of the Breakdown
11. Mad World (Mike Howlett Version)
12. Watch Me Bleed (Mike Howlett Version)