По вълнуващ начин Телевизия ММ ознаменува своя 20-годишен юбилей с грандиозен концерт в Зала 1 на Националния дворец на културата (НДК). Близо 30 от най-големите звезди на българската музика изпълниха някои от най-знаменитите си хитове, които зрителите помнят от ефира на телевизията. Графа, Стенли, Ъпсурт, Ирина Флорин, Д2, Стефан Вълдобрев и “Обичайните заподозрени”, Дичо, DJane Monique, Сантра, Спенс, Светльо & The Legends, Тони, Анимационерите, Уикеда, Джанго Зе, Паникан Уайаскър, Babyface Clan, Йоанна Захариева, Дара Екимова, Остава, P.I.F, Стоян и Виктор, Миро Гечев & Jacob Chrichlow, Jeremy? и Ирра зарадваха стотиците фенове, които пяха неуморно с тях през цялото време. Изключително добре се представиха и победителите от Фейсбук кампанията „Новите 3 на ММ“ Nu Ance, Mирян Костадинов и Митко Петров.

mm-1

Новата най-гореща банда на България Jeremy? пък избраха да представят официално новия си сингъл „King Kong“ за първи път именно на концерта на ММ.

Те бяха представени от лицата, познати от ефира на ММ – Руми, Роро, Стоян Михалев, Кико, Ася, Жоро Манчев, Гути, Алекс, Лъчо, Мартен Роберто, Ива Екимова и Наталия, които пресътвориха и на сцената познатия на зрителите непринуден и забавен стил на водене, с който се превърнаха в любимци на стотици телевизионни зрители.

Безспорно гвоздеят в програмата на концерта беше познатата в цял свят шведска певица Loreen, която изпълни за първи път в България хита, покорил сърцата на милиони на конкурса “Евровизия” – Euphoria. Екзалтиращото й изпълнение на живо, за което бяха дошли хора от всички балкански страни, не остави нито един зрител равнодушен. Както бяха обещали организаторите, на концерта бяха раздадени и специални награди за подкрепа и развитие на българската музика. Бившите собственици на ММ Тони Танов и Камен Воденичаров получиха специални статуетки лично от зам.-кмета на Столична Община Дончо Барбалов, а третата специална награда получи музикантът и композитор Момчил Колев.

В самия край на концерта всички звезди на телевизията се събраха на сцената, заедно със специална торта, направена за случая, за да обявят и голямата новина, а именно, че Телевизия ММ се завръща онлайн и ще радва отново зрителите и почитателите на качествената българска музика.

Концертът премина и под благотворителен знак в помощ на Център “Дъга“ за работа с деца с аутизъм в кв. “Лозенец” като музикантите, участващи в концерта, даряваха собствени фланелки, дискове с албуми, шапки и други артикули. В началото на концерта пък беше излъчено специално видео, на което беше показан номерът, на който зрителите можеха да изпращат SMS-и като събраните средства ще бъдат дарени на SOS Детски селища България.

Концертът премина под егидата на Столична Община в партньорство с Националния дворец на културата и със съдействието на Еврофутбол, ОЗК Застраховане, К-Линк, България Ер, Йелоу такси, Метрореклама, ММ ауто.