Още две британски банди се включват в лайнъпа на Burgas Summer Live – Temples и Shame ще се присъединят към Editors и ALI на 13 август.

Temples са сформирани през 2012 г. в Кетъринг от вокалиста и китарист James Bagshaw и басиста Tom Walmsley. Впоследствие съставът на бандата, чийто стил се описва като психеделичен рок, се допълва от клавириста и ритъм китарист Adam Smith и барабаниста Rens Ottink. Групата издава дебютния си албум “Sun Structures” на 10 февруари 2014 г. като записът, включващ синглите “Shelter Song”, “Keep in the Dark”, “Colours to Life” и “Mezmerise”, достига до седма позиция в класацията за албуми на Обединеното кралство.

Temples издадоха четвъртия си студиен албум “Exotico”, продуциран от Sean Ono Lennon, на 14 април тази година. “Този албум по същността си е нещо, което направихме за себе си и в което да намерим радост, докато го създаваме. Това са песни, на които да танцуваш, песни, с които да размишляваш – по този начин задълбахме във всеки аспект на музикалния ни речник”, каза James Bagshaw за записа.

Пост-пънк бандата Shame идва от Южен Лондон и се състои от вокалиста Charlie Steen, китаристите Eddie Green и Sean Coyle-Smith, басиста Josh Finerty и барабаниста Charlie Forbes. Имат 3 издадени албума, като дебютният им “Songs of Praise” излиза през 2018 г., а най-скорошният им студиен запис – “Food for Worms”, се появи в края на февруари тази година. Албумът е продуциран от Mark “Flood” Ellis, известен с работата си с имена като Nine Inch Nails, Depeche Mode, U2, PJ Harvey, Sigur Rós и други.

Еднодневни билети за Burgas Summer Live са налични тук. От вторник, 9 май, влизат в продажба и тридневни и четиридневни билети за събитието, като всички вече закупили еднодневни билети ще могат да надстроят своите пропуски до тридневни или четиридневни.