TesseracT издадоха нов сингъл с две песни, наречен „Regrowth“, за да помогне на народа на Украйна и на повече хора, които в момента са изправени пред бедствия и хуманитарни кризи. Приходите от сингъла ще отидат за спешната комисия за бедствия.

Групата коментира: „След като войната си отиде, ще има ново израстване. Работим по тези песни от известно време. Бяхме ги записали за албум №5, но те просто не бяха подходящи за това, към което се насочи този албум. Вместо да си седят на някой сървър, ние усетихме, че могат да направят нещо добро, независимо колко малко?

Много организации се справят добре в момента. Lédecin Sans Frontières, Amnesty International и World United. Избрахме да помогнем на Комитета за извънредни ситуации при бедствия (DEC) в стремежа им да помогнат на тези в Украйна, засегнати от инвазията на Русия, и военните зони по света.

Последното ни турне посети Киев, Харков и Лвов. Ние пътувахме по пътищата, които в момента са атакувани, но не можем да започнем да си представяме промяната, която са претърпели.”

Може да поръчате “Hollow” и “Rebirth“, в Bandcamp.