The Cat Empire, любимите австралйски джаз/реге/латино/рок/фюжън герои, почти завършват своето европеско турне – остават само няколко дати във Великобритания.

И малко изненадващо, дни преди края на турнето, те пускат своя нов сингъл, “Thunder Rumbles“.

Ето малко за песента: „Thunder Rumbles е високооктанова песен от началото до края. Има всички елементи на класически The Cat Empire. Стартира със сузафон от Ню Орлиънс, проправя си път към латиноамериканската стадионна пауза в средата, след което продължава своя полет оттам. Има много брас (свирени от The Horns of Leroy), много ударни и много драма. Текстът е повече или по-малко повод за празнуване. Ще взриви високоговорителите ви и то от много сцени за дълго време напред. Това е страхотно въведение към това, което предстои. Доведете гръмотевицата!“ – Felix

Вкарвайки ни в буря от мелодия, духови духове и перкусии, Феликс внася онази песъчинка, която издига историята на Cat Empire в пълно действие. Това беше твърде забавно за запис! [thunder emoji] Атмосферата в студиото беше епична – присъединяване към толкова много духови и перкусионни музиканти от Мелбърн, с основните членове на групата Cat Empire, които се разклащаха, за да направляват и благославят песента. Това беше и аз за първи път, когато видях Рос Ъруин в стихията му! Какъв отбор, какъв резултат.” „Случаен факт: Знаете ли, че „Неда“ означава „гръм“ на фарси (език в Иран, където съм родена).“ – Neda

Режисжор на видеото е Nick Campbell, гледайте го тук:

Създадена в Мелбърн, Австралия и обожавана по целия свят, The Cat Empire е музикален феномен, който продължава да се гради. През тяхната 20-годишна кариера стратосферната траектория на групата продължава неотслабващо, поддържайки кариера, дефинирана от независимост. Започвайки като самофинансиращо се предприятие на група музиканти, които по това време все още са били под 18 години, групата изгради своята империя върху основата на упорит труд, новаторски идеи и музикален подпис, който кара хората да обичат, да се смеят и да танцуват.

Един от най-успешните музикални продукти на Австралия, The Cat Empire спечели яростна преданост във всички краища на света. Още от тийнейджърските си години, шестимата, обединени от любовта към музиката, умишлено се занимават с изработване на заразителни, обхващащи жанра химни и издаване на оглавяващи класациите, мултиплатинени албуми, с които да излязат на сцената. Групата изнася стотици вдъхновяващи концерти от световна класа годишно, като същевременно поддържа и развиваше армия от пламенни фенове у дома и в чужбина.

Както Rob Zifarelli, агент на групата за Северна Америка, отбелязва, „The Cat Empire са едно от най-добрите изживявания на живо и поради това тяхната фен база само нараства, никога не намалява. От Ню Йорк до Монреал през Сан Франциско до Ванкувър и отвъд, това е чиста РАДОСТ на сцената и публиката се чувства част от това. Тези момчета изглежда демонстрират какво означава да си австралиец. Те са жизнени, талантливи, самоиронични, оригинални и от световна класа“.

През миналата година групата почти изцяло обнови своя състав, от основателите тук са само Felix Riebl (вокал, перкусии) и Ollie McGill (клавишни, бек вокали). Новите имена в бандата са Grace Barbé (бас, вокал), Daniel Farrugia (ударни) и Neda Rahmani (перкусии).