The Dead Daisies – хард рок колективът, основан от австралийския музикант и бизнесмен David Lowy – ще пусне ново цифрово EP, „The Lockdown Sessions“, на 17 юли чрез Steamhammer / SPV. То ще съдържа четири акустични песни.

Мениджърът на лейбъла на SPV Olly Hahn коментира: „Горди сме и щастливи, че продължаваме да работим с този фантастичен акт след успешното ни сътрудничество през последните години. Комбинацията от The Dead Daisies и SPV е и ще продължи да бъде рецепта за успех!“ The Dead Daisies добавят: “Няма място като дома и ние сме там, където принадлежим, готови за следващата вълнуваща глава, най-доброто още предстои!

За “The Lockdown Sessions“, Lowy каза: “Веднага след като стана ясно, че турнето и издаването ни на албума ни ще трябва да бъдат отложени за 2021 г., ние записахме тези акустични песни за нашите фенове. “The Lockdown Sessions” е нашия начин да поддържаме връзка с всички, въпреки глобалните ограничения“.

The Lockdown Sessions” съдържа четири песни: “Unspoken“, “Righteous Days” и невероятна версия на класическото парче на Humble Pie “30 Days In The Hole“, като тези три ексклузивни акустични версии ще имат свои “елестрически” варианти в предстоящия албум , “Holy Ground”. EP-то завършва с unplugged версия на “Fortunate Son“, като вокалите са на барабаниста Deen Castronovo.

The Dead Daisies – “The Lockdown Sessions“:

01. Unspoken (acoustic version)
02. Fortunate Son (live)
03. Righteous Days (acoustic version)
04. 30 Days In The Hole (acoustic version)