The Dead Daisies се готвят да издадат новия си албум “Holy Ground” през тази година чрез Spinefarm Records.

Супергрупата в момента водена от Glenn Hughes (Deep Purple/Black Country Communion/Hughes Turner Project), останалите в състава са китаристите Doug Aldrich (Whitesnake/Dio), David Lowy (Mink/Red Phoenix) и барабаниста Deen Castronovo (Journey/Bad English/Hardline).

Holy Ground” е записан в La Fabrique Studios, Южна Франция с продуцента Ben Grosse. Наследникът на “Burn It Down” (2018) е първи запис с Glenn Hughes, той замени през миналата година John Corabi (Mötley Crüe) и Marco Mendoza (Thin Lizzy). Glenn разказва: “Написах припева, докато шофирах в Холивуд. Отбих, включих iPhone и записах припева. Пренесох се само за момент в 1972 г. Интрото е темата на песента. Тя е бомбастична, първична и преследваща. Тази песен е за отпускането, преодоляването на страха и това отново да можем дишаме”.

Слушайте новия сингъл “Unspoken” тук:

След издаването на албума те (хм, евентуално) ще тръгнат на турне за представянето му. Надяваме се да видим групата в рамките на Midalidare Rockin the wine valley през юли:

Второто издание на Midalidare Rockin the wine valley ще се проведе на 17, 18 и 19 юли 2020 г. Цените на билетите са: за 17-и юли, когато хедлайнер ще са Running Wild еднодневен билет е 60 лева. За 18-и юли, когато хедлайнер ще са Within Temptation, цената на еднодневния билет е 60 лева. За 19-и юли, когато хедлайнер ще са Judas Priest, цената на еднодневния билет е 80 лева. Тридневните билети са на цена от 120 лева. Всички билети могат да бъдат закупени в мрежата на Eventim. Деца до 12 години влизат безплатно.