The Dead Daisies издадоха шестия си студиен албум, “Radiance“, на 30 септември. Според съобщение за пресата, разпространено предварително, албумът съдържа “десет песни от чист, неподправен брилянтен рок“.

Силата на Doug Aldrich и двойните китари на David Lowy осигуряват стена от звук. Солидните като скала баси и несравнимата вокална интензивност на фронтмена Glenn Hughes, все още сред най-великите рок певци на всички времена, както и барабаните на Brian Tichy подпалват машинното отделение.”

“Radiance” е вторият албум, който The Daisies направиха с уважавания продуцент Ben Grosse начело, записан в The Mix Room в Северен Холивуд, Калифорния.

Първите сингли от албума, „Radiance“ и „Shine On“, станаха поплярни в радиостанциите по радиото по целия свят, те бяха добавени към множество дигитални плейлисти и приети с отворени обятия от десетки хиляди фенове и публика през лятото на 2022 г. на европейското турне The Dead Daisies.

Aldrich разказва: „Новият албум „Radiance“ е вторият ни албум с Ben Grosse, който той продуцира от началото до края. Прекарахме страхотно време, докато композирахме и записвахме записа и съм много развълнуван всички вие да чуете какво направихме. Определено тежък албум, но с някои страхотни обрати! Надявам се, че на всички ви хареса“.

Всички песни в “Radiance” са написани от Lowy, Aldrich и Hughes. Tichy се завърна в The Daisies в началото на 2022 г., за да запише барабаните на „Radiance“.

Tichy каза: „С голямо нетърпение очаквам издаването на „Radiance“, най-новия албум на The Dead Daisies! Страхотно е да съм отново в групата, като се събрах с Doug, Glenn, David и продуцента Ben Grosse в студиото да запишем песните за “Radiance”. Беше много плавен, организиран процес. Крайният резултат е още една плоча ударен рок! всички момчета донесоха своята A-класа и беше създаден стегнат, мощен запис! Очаквам с нетърпение всички да го чуят и да изсвирим повече от тези песни на живо в близко бъдеще“.

“Radiance” ще се предлага като digipak CD със стикер, сгъваем черен винил с отпечатани вътрешни обвивки и дигитално. Предварителни поръчки – тук.

Повлиян от рока от 70-те и началото на 80-те, звукът на The Dead Daisies е прочувствен и достъпен – равни части от Aerosmith, Bad Company и Foreigner: мускулести вокали, блуси рифове, големи припеви и силни мелодии. Със звездно музикално майсторство и ефектни концерти на живо, феновете по целия свят откриват групата, която връща Rock & Roll-а!!

Настоящото въплъщение на The Dead Daisies включва китариста Doug Aldrich (Whitesnake, Dio), барабаниста Brian Tichy (Whitesnake, Ozzy Osbourne, Billy Idol), басиста/певец Glenn Hughes (Deep Purple, Black Country Communion), и ритъм китариста David Lowy (Red Phoenix, Mink).

Ето и новото видео, “Born To Fly“:

The Dead Daisies: “Radiance

1. Face Your Fear
2. Hypnotize Yourself
3. Shine On
4. Radiance
5. Born To Fly
6. Kiss The Sun
7. Courageous
8. Cascade
9. Not Human
10. Roll On

Предстоящите концерти на групата:

9/07 – The Landis Theater – Vineland NJ
9/10 – Blue Ridge Rock Festival – Danville VA
9/11 – State Theatre – Falls Church VA
9/14 – Eastside Bowl – Nashville TN
9/15 – Arcada Theatre – St Charles IL
9/18 – The Vermont Hollywood – Los Angeles CA
9/21 – Goldfield Trading Post – Roseville CA
9/23 – Bossanova Ballroom – Portland OR
9/24 – The Crocodile – Seattle WA