The Devil Wears Prada ще издадат своя осми албум, “Color Decay“, на 16 септември чрез Solid State. Официалното музикално видео към последния сингъл на LP, “Salt”, може да видите по-долу.

„Salt“ е песен за това да се опитваш да продължиш напред и след това да се чувстваш сякаш нищо не се променя, дори когато привидно си направил всичко както трябва“, казват от групата. „Това е чувството, което те кара да поставяш под съмнение всеки ход, който някога си правил. Първоначално текстовете бяха само за проблеми с писането на песни за новия ни запис, но скоро осъзнахме, че това чувство да се бориш и да бъдеш в застой се отнася за много повече в нашия живот. Това беше наистина пробивна песен и ни позволи да се потопим още по-дълбоко в това, което се превърна в „Color Decay““.

Color Decay“ следва „The Act“ от 2019 г. Както Revolver заяви, когато избра записа за един от „50-те най-очакваните албума на 2022 г.“, „The Devil Wears Prada доказват отново и отново, че е възможно никога да не спирате да експериментирате със звука – с крещене, с изречена дума, с атмосферна електроника — и никога да не губят собствената си смазваща идентичност. Да предвидш, че следващата рискована стъпка ще бъде успешна е едно от нещата, които правят това да си фен на TDWP толкова възнаграждаващо”.

The Devil Wears Prada Color Decay:

01. Exhibition
02. Salt
03. Watchtower
04. Noise
05. Broken
06. Sacrifice
07. Trapped
08. Time
09. Twenty-Five
10. Fire
11. Hallucinate
12. Cancer