The Gathering определиха „Beautiful Distortion“ за заглавие на 11-тия си дългосвирещ студиен албум. Той ще бъде издаден през пролетта на 2022 г.

Групата разказва: “„Beautiful Distortion“ е типичен еклектичен албум на The Gathering, въпреки че може да е най-динамичният ни и мелодичен албум досега. Емблематичният атмосферен и електронен рок звук на The Gathering е допълнен от топлите скандинавски вокални линии на Silje Wergeland. Продуцентът на албума е Attie Bauw, който също продуцира „Home“ и „How to Measure a Planet?“. Обложката на албума е от Studio Captain.

Silje Wergeland: „Искахме обложката и заглавието да отразяват времето, в което сме били напоследък. И с пандемията, опитвайки се да бъдем креативни в изолация, всички наши ежедневни борби, в личния живот, във взаимоотношенията и всичко, което идва в живота и с това, че не можем да се срещнем лице в лице. Той символизира комуникацията или липсата на такава, взаимодействието, което е излязло от равновесие. Но в същото време цялата красота, която може да излезе от това изкривяване, като нова музика, идеи и перспективи. Това беше дълъг път, но ние сме толкова щастливи и развълнувани, че скоро ще разкрием това, върху което работихме толкова усилено през последните години “.

Първият сингъл “In Colour” излиза днес, 14 октомври: