Легендарната шведска рокендрол група The Hellacopters се сбогува с феновете през 2008 г. с кавър албума “Head Off“. Но сега екшън рокендрол героите се завръщат – и то не само на сцената, но и с нов албум.

Eyes Of Oblivion“ излезе на 1 април чрез Nuclear Blast и съдържа десет песни. Още през октомври групата обяви, че ще има нов албум и направи албума си “Grande Rock” (1999) достъпен дигитално.

Китаристът Nicke Andersson коментира новия запис по следния начин: „Музикално обобщава всичко, до което сме се докоснали от стартирането ни през 1994 г. Някои от песните са на десет и повече години, други са написани наскоро. Това е рокендрол, изсвирен с много енергия. Поради липса на привлекателно име, ще го нарека високоенергиен рокендрол. Може да се каже, че звучи като The Beatles срещат Judas Priest или Lynyrd Skynyrd и Ramones, но най-добрият начин да го опиша е, че днес звучи като The Hellacopters“.

След синглите  Reap A Hurricane”, „Eyes Of Oblivion“ и жестокото “So Sorry I Could Die“, вече може да слушате целия албум:

The Hellacopters – “Eyes of Oblivion

CD1
1. Reap A Hurricane
2. Can It Wait
3. So Sorry I Could Die
4. Eyes Of Oblivion
5. A Plow And A Doctor
6. Positively Not Knowing
7. Tin Foil Soldier
8. Beguiled
9. The Pressure’s On
10. Try Me Tonight

CD2
1. Eleanor Rigby
2. Circus
3. I Am The Hunted
4. I Ain’t No Miracle Worker