След като предварително представиха четири нови парчета, The Hives издават днес новия си албум “The Death Of Randy Fitzsimmons“.

Фронтменът на The Hives Pelle Almqvist казва следното за албума: „Няма зрялост или нещо подобно, защото кой, по дяволите, иска зрял рокендрол? Това винаги е мястото, където хората грешат. „Това е като рокендрол, но за възрастни“, никой не иска това! Това буквално отнема хубавите неща от него. Рокендролът не може да порасне, той е вечен тийнейджър и този албум се чувства точно така, всичко се дължи на нашето вълнение – и не можете да симулирате това.“

Продуциран от Patrik Berger (Lana Del Rey, Robyn, Charli XCX), “The Death of Randy Fitzsimmons” бележи първия албум на The Hives, след като The Johan And Only замени басиста Dr. Matt Destruction. Записът е достъпен дигитално, на CD и винил, със светещ в тъмното винил и постер в продажба чрез уеб магазина на групата.

Шведската банда обяви новия си албум миналия месец, като новината беше придружена от първия сингъл “Bogus Operandi” и хорър видео клип към него, режисиран от Aube Perrie.

С времетраене малко повече от една минута, „Trapdoor Solution“ е размит, груб китарен бенгър. Колкото до „The Bomb“ се описва като „разтърсваща главата“, която намира The Hives в подобно звуково пространсво като техния материал от началото на 2000-те.

The Death of Randy Fitzsimmons” е точно онази история с абсурден произход, която бихте очаквали от The Hives. В прессъобщение групата твърди, че не са чували за титулярния герой – неуловимия “основател, ментор и автор на песни”, който постави началото на групата преди 30 години – откакто издадоха последния си албум, “Lex Hives” от 2012 г. Наскоро открили некролог, който ги отвежда до надгробната плоча на Fitzsimmons; само че като копаят не откриват труп, а демо ленти и лист хартия, описващ Смъртта на Ранди Фицсимънс.

Слушайте целия “The Death Of Randy Fitzsimmons” тук:

The Death of Randy Fitzsimmons:

1. Bogus Operandi
2. Trapdoor Solution
3. Countdown to Shutdown
4. Rigor Mortis Radio
5. Stick Up
6. Smoke & Mirrors
7. Crash Into the Weekend
8. Two Kinds of Trouble
9. The Way the Story Goes
10. The Bomb
11. What Did I Ever Do to You?
12. Step Out of the Way

The Hives 2023 Tour Dates:
08/18 — Rättvik, SE @ Dalhalla
08/19 — Rättvik, SE @ Dalhalla
08/25 — Vången, NO @ Vangen Festivalen
08/26 — Tønsberg, NO @ Foynhagen