Монголската фолк метъл група The Hu ще пусне луксозно издание на последния си студиен албум “Rumble Of Thunder” на 30 юни чрез Better Noise Music (поръчайте тук).

Няколко гости се включиха за седемте включени бонус песни. В допълнение към издадената по-рано нова версия на „This Is Mongol“ с участието на вокалиста на Alice In Chains William DuVall, това разширено издание ще включва също гост-участия на вокалиста на System Of A Down Serj Tankian, Daniel „DL“ Laskiewicz от Bad Wolves и LP.

Tankian и Laskiewicz гостуват в преработената версия на “Black Thunder“, която наскоро беше пусната онлайн. Michael Lombardi режисира музикалния видеоклип – гледайте го по-долу.

Лидерът на The Hu Galbadrakh “Gala” Tsendbaatar коментира: „„Black Thunder“ – най-новият сингъл от нашия втори албум, „Rumble Of Thunder“ – е композицията, върху която работихме най-дълго и поради това записахме много различни вариации на песента. Текстът и видеото имат няколко различни значения на повърхността, както и на по-дълбоко ниво.

Следователно всяка версия на „Black Thunder“ носи определена уникална идея. Нашият продуцент и членовете на нашата група бяха изумени от допълненията, направени от DL и Serj и техните уникални стилове на пеене, които добавиха към нашата любима песен. Мощните вокали на DL, гарнирани от характерния глас на Serj и единствения по рода си арменско-американски стил, хвърлят различна светлина върху музиката на The HU. Надяваме се нашите фенове да се насладят на тази версия и да усетят душата на песента през ушите си.”

Tankian разказва: „Бях открил музиката на The Hu от видеоклип в YouTube, който ми изпрати приятел, и моментално бях поразен от тяхното силно и възхитително сливане на монголски фолк и метъл. Преди няколко години бях записал за филм, наречен Furious, където също използвахме легендарното тувинско пеене и тежки китари.

Така че, когато те протегнаха ръка за сътрудничество, бях заинтригуван. Оценявам гордостта, с която представят своята култура чрез музика. Това ме отведе в “заешка дупка” за историята на монголците и Армения. Чингис хан завладява Армения заедно с останалата част от Европа, но монголите също по-късно се обединяват с Армения, за да се бият с турските орди. Щастлив съм, че имах шанса да си сътруднича с The Hu и да науча всичко това в процеса.

The Hu – Rumble of Thunder

1. This Is Mongol
2. Yut Hövende
3. Triangle
4. Teach Me
5. Upright Destined Mongol
6. Sell the World
7. Black Thunder
8. Mother Nature
9. Bii Biyelgee
10. Segee
11. Shihi Hutu
12. Tatar Warrior
13. This Is Mongol (Warrior Souls) (feat. William DuVall of Alice In Chains)
14. Black Thunder (feat. Serj Tankian & Daniel “DL” Laskiewicz)
15. Mother Nature (feat. LP)
16. Bii Biyelgee (acoustic)
17. Black Thunder (acoustic)
18. This Is Mongol (acoustic)
19. Mother Nature (acoustic)

Предстоящите концерти на групата:

6/16 Landgraaf (NL) Pinkpop 2023
6/17 Clisson (FR) Hellfest
6/20 Lille (FR) L’Aeronef
6/28 Strasbourg (FR) La Laiterie Artefact
6/30 Werchter (BE) Rock Werchter 2023
7/5 Luxembourg (LU) Rockhal
7/6 Aix-les-bains (FR) Musilack 2023
7/8 Madrid (ES) Mad Cool Festival 2023
7/10 Marseille (FR) Espace Julien
7/15 Wroclaw (PL) Center Concert A2
7/16 Vizovice (CZ) Masters of Rock
7/17 Budapest (HU) Budapest Park
7/20 Bontida (RO) Electric Castle Festival 
7/22 Nordfjordeid (NO) Malakoff Festival