Супергрупата The Jaded Hearts Club, състояща се от Matt Bellamy от Muse, Graham Coxon от Blur, Nic Cester от Jet, Miles Kane, Sean Payne от The Zutons и Jamie Davis, свири ексклузивно в лондонския клуб LayLow в новогодишната нощ.

От състава на бандата отсъстваше Miles Kane, който съобщи, че няма да може да участва в концерта заради спукани тъпанчета. Това бе първата изява на живо на The Jaded Hearts Club след издаването на дебютния им албум “You’ve Always Been Here” през 2020 г. В сета на групата традиционно присъстваха кавъри на хитове на The Beatles, The Rolling Stones, The Who, Cream, Screamin’ Jay Hawkins и др.

The Jaded Hearts Club се сформират през 2017 г. след като Jamie Davis, бивш директор на Transcopic Records – звукозаписна компания, основана от Graham Coxon, опитва безуспешно да намери група, свиреща кавъри на The Beatles за партито за 40-ия си рожден ден. “В крайна сметка осъзнах, че всъщност познавам доста музиканти, които биха ми направили тази еднократна услуга. Но след партито всички казаха, че е било страхотно и трябва да го направим отново”, казва Davis.

С времето лайв сетът на бандата еволюира и освен кавъри на The Beatles те започват да свирят и превърнали се в класика соул парчета. The Jaded Hearts Club имат издаден и концертен албум, записан в легендарния The 100 Club в Лондон през 2019 г.

Преди концерта си в новогодишната нощ групата обеща да издаде нов материал през тази или следващата година.