The Killers се завърнаха с нов сингъл, наречен “Your Side of Town“.

Продуциран от The Killers със Stuart Price и Shawn Everett, новият сингъл показва, че групата експериментира с нови звуци, като се докосва до музиката, която ги е вдъхновила. „И все пак по някакъв начин се чувстват напълно наши“, написа групата в социалните медии по-рано тази седмица.

Песента бе обявена по-рано тази седмица и може да я слушате тук:

“Здравейте всички, много се вълнуваме да представим Your Side of Town. В нея има от призраците на синт музиката, която ни вдъхновяваше през годините, но все пак чувстваме песента като изцяло наша. Сега ще бъде и ваша! Усилете звука”, сподели бандата в пост в социалните медии.

“Your Side of Town” ще е първото ново парче на The Killers след самостоятелния сингъл “boy” от миналата година, който бе резултат от сесиите на групата за албума “Pressure Machine” от 2021 г.

В момента Brandon Flowers и компания са на турне. По-рано този месец те се извиниха, след като поканиха руски фен да свири на барабаните по време на концерта им в Грузия. “Осъзнаваме, че коментарът, че всички от публиката и феновете на The Killers са братя и сестри може да бъде разбран погрешно. Не искахме да разстроим никого и се извиняваме. С вас сме и се надяваме да се върнем скоро”, гласеше изявлението на групата.

Предстоящите концерти на групата:

26.08 – Reading Festival
27.08 – Leeds Festival
29.08 – Edinburg – Royal Highland Centre Showgrounds

1.09 – Belfast – Boucher Road Playing Fields
3.09 – Electric Picnic Festival – Stradbally