За да отбележат 60-годишния юбилей от основаването си, The Kinks ще издадат антология в две части, озаглавена “The Journey”.

Двете части ще включват хитове, както и избрани други песни от обширната дискография на лондонските легенди, които между 1963 и 1993 г. издават 24 студийни албума. Първата част от антологията излиза на 24 март и съдържа 30 песни, разделени в 4 тематични мини компилации.

Първата от тях съдържа 10 песни и покрива темите за “възмъжаване, търсене на приключения, намиране на себе си и на приятелка”, докато втората включва 7 песни, посветени на “осъществените амбиции, горчивия вкус на успеха, загубата на приятели и когато миналото се връща и те захапва отзад”. Третата част също съдържа 7 парчета за “дните и нощите на една загубена душа, песни за разкаяние и размисли за по-щастливи времена”. Последната група от 6 песни в първата част на “The Journey” са на тема “Ново начало, нова любов, но ти промени ли се изобщо? Все още обсебен от стремежа и момичето”.

Освен на грамофонни плочи, “The Journey, Part 1” ще бъде издадена на двоен CD в стандартен и HD дигитален формат. Физическите издания ще включват и книжки с ексклузивни снимки и лични бележки от всеки един от тримата живи членове на групата (фронтмените Ray и Dave Davies и барабаниста Mick Avory).

В прессъобщение Ray каза за изданието: “Запитайте се дали това пътуване наистина е необходимо? …Да!”. Dave сподели вълнението на брат си като добави: “Изключително съм удовлетворен от тази вдъхновяваща според мен селекция от вечна и магична музика на Kinks”.

Предстои да бъдат обявени подробности за втората част на “The Journey”, като бандата увери феновете, че това ще стане по-късно тази година. Също така за тази и следващата година са предвидени няколко глобални събития и инициативи, детайли за които ще бъдат обявявани поетапно.

The Kinks: “The Journey – Part 1”

SIDE 1: Songs about becoming a man, the search for adventure, finding an identity and a girl

1. You Really Got Me
2. All Day And All Of The Night
3. It’s All Right
4. Who’ll Be The Next In Line
5. Tired Of Waiting For You
6. She’s Got Everything
7. Just Can’t Go To Sleep
8. Stop Your Sobbing
9. Wait Till The Summer Comes Along
10. So Long

SIDE 2: Songs of ambition achieved, bitter taste of success, loss of friends, the past comes back and bites you in the back-side

1. Dead End Street
2. Schooldays
3. The Hard Way
4. Mindless Child Of Motherhood
5. Supersonic Rocket Ship
6. I’m In Disgrace
7. Do You Remember Walter?

SIDE 3: Days and nights of a lost soul, songs of regret and reflection of happier times

1. Too Much On My Mind
2. Nothin’ In The World Can Stop Me Worryin’ ‘Bout That Girl
3. Days
4. Where Have All The Good Times Gone
5. Strangers
6. It’s Too Late
7. Sitting In The Midday Sun

SIDE 4: A new start, a new love, but have you really changed? Still haunted by the quest and the girl

1. Waterloo Sunset
2. No More Looking Back
3. Death Of A Clown
4. Celluloid Heroes
5. Act Nice And Gentle
6. This Is Where I Belong