Днес, 21 април 2023 г. The Mars Volta издават „Que Dios Te Maldiga Mi Corazon“ чрез Clouds Hill.

Много повече от обикновена „unplugged“ версия на „The Mars Volta“ – едноименният седми албум на групата и завръщане като група – това акустично изпълнение продължава мисията на музиката, която показа с по-голям фокус върху традиционните латино влияния, които винаги са вдъхновявали Omar Rodríguez-López и Cedric Bixler-Zavala. Това е, както казва Rodríguez-López, версията на The Mars Volta на “фолклорен запис”, проследяващ мелодиите и ритмите на основния албум обратно към техните традиционни карибски корени и предизвикващ слушателите да чуят групата в изцяло нова светлина.

Предстоящият нов албум не е просто с повече съдържание, а смел, радикален, политически албум – такъв, който реконтекстуализира музиката от мощния последен албум на групата в линията на латино и карибските звуци, които Rodríguez-López е харесвал през целия си живот и кариера. Песните са преоркестрирани и настроени към традиционните карибски ритми, с които Rodríguez-López е израснал. Тук “Black Condolences” се превръща в нагледен урок за тази музика, преминавайки между три различни традиционни ритъма в своите три минути и половина.

За Rodríguez-López „Que Dios Te Maldiga Mi Corazon“ е дългогодишна мечта, която най-накрая сбъдва. „Осъзнах, че най-накрая мога да направя такъв запис сега, просто трябваше да го направя“, казва той. „Това беше експериментът. И беше супер забавно. Имам чувството, че The Mars Volta най-накрая започва – затова последният албум беше едноименен, защото най-накрая премахнахме всичко и стигнахме до това, което беше цялата концепция в началото. И тази акустична версия идва от дълбоко място, със собствено значение и философия и собствена причина за съществуване.”

Que Dios Te Maldiga Mi Corazon“ е на пазара чрез Clouds Hill. Поръчайте го тук.

The Mars Volta – “Que Dios Te Maldiga Mi Corazon

1. Blacklight Shine (Acoustic)
2. Graveyard Love (Acoustic)
3. Shore Story (Acoustic)
4. Vigil (Acoustic)
5. Que Dios Te Maldiga Mi Corazon (Acoustic)
6. Cerulea (Acoustic)
7. Flash Burns From Flashbacks (Acoustic)
8. Palm Full Of Crux (Acoustic)
9. No Case Gain (Acoustic)
10. Tourmaline (Acoustic)
11. Equus 3 (Acoustic)
12. Collapsible Shoulders (Acoustic)
13. The Requisition (Acoustic)

Предишното им издание „The Mars Volta“ е на пазара от септември и е достъпно за поточно предаване, където и да слушате музика. Това беше първата нова музика от почти десетилетие – голямото завръщане на групата. Слушайте тук.

The Mars Volta наскоро обявиха поредица от предстоящи дати на турне, което ще се проведе този май с подкрепата на Teri Gender Bender и включва концерти като съпорт на Red Hot Chili Peppers. Билетите вече са в продажба на www.themarsvoltaofficial.co

May 5 Atlanta, GA, US – The Masquerade – Heaven
May 9 Oklahoma City, OK, US – The Criterion
May 10 Albuquerque, NM, US – Revel
May 12 San Diego, CA, US – Snapdragon Stadium
May 13 Tempe, AZ, US – Marquee Theatre
May 14 El Paso, TX, US – Abraham Chavez Theatre
May 16 San Antonio, TX, US – Tech Port Center & Arena
May 18 New Orleans, LA, US – Orpheum Theatre
May 18 Daytona Beach, FL, US – Welcome to Rockville
May 19 Houston, TX, US – 713 Music Hall
May 24 Mexico City, Mexico – Pepsi Center WTC
May 27 Rio de Janeiro, Brazil – MITA Festival
May 31 Santiago, Chile – Movistar Arena
Jun 3 São Paulo, Brazil – MITA Festival
Jun 8 Arganda del Rey, Spain – Primavera Pack
Jun 8 Arganda del Rey, Spain – Primavera Sound Festival
Jun 9 Hilvarenbeek, Netherlands – Best Kept Secret Festival
Jun 14 Deurne, Belgiumv – OLT Rivierenhof
Jun 16 Glasgow, UK – Barrowland
Jun 17 Manchester, UK – O2 Apollo Manchester
Jun 18 London, UK – Troxy
Jun 21 Warsaw, Poland – PGE Narodowy
Jun 24 Berlin, Germany – Verti Music Hall
Jun 26 Mannheim, Germany – Maimarkt Gelände

Създаден от китариста/композитор Omar Rodríguez-López и певеца/текстописец Cedric Bixler-Zavala, The Mars Volta възкръсна от пепелта на пънк-рок бандите в Ел Пасо в The Drive-In през 2001 г. Следвайки мисията да „почитаме нашите корени и да почитаме нашите мъртви”, The Mars Volta създава музика, която слива латино звуците, с които Rodríguez-López е израснал, с пънка и ъндърграунд шума, в които той и Bixler-Zavala са се потопили от години, и футуристичните визии, в които се докосват. Албумите, които последваха, бяха единствени по рода си шедьоври, техните песни със спираща дъха сложност притежават мощна емоционална непосредственост. След като групата замлъкна, легион от поклонници (включително Кание Уест) продължиха настоятелно да очакват тяхното завръщане.