The Pretty Reckless издават днес нова колекция, наречена “Other Worlds” чрез Fearless Records.

От дълго време се опитваме да измислим алтернативен начин за издаване на музика, включително песни, които обичаме, които не са включени в нашите записи, кавъри и алтернативни версии“, обяснява фронтдамата Taylor Momsen. „Намерихме начин да направим това съгласувано и последователно с „Other Worlds“. Ние сме рок група, така че в нашите записи има много електрически китари. Въпреки това, получихме невероятна обратна връзка от фенове за нашите акустични изпълнения, и ние никога не бяхме ги издавали. Така че, това е различен поглед към традиционния формат на запис и наша изчистена версия, която нашите фенове не са чували наистина преди, но все пак това сме ние.”

Можете да чуете различна страна от вокалите на Taylor“, добавя китаристът Ben Phillips. „Това беше шанс за нас да видим как би звучала тя, пеейки песни от хора, които са ни вдъхновили. Също така ни даде някаква перспектива за това къде трябва да отидем и какви трябва да бъдем, ако искаме да сме толкова добри.“

Other Worlds“ събира поразителни акустични изпълнения на любими песни, придружени от някои много специални гости. Записът на „(What’s So Funny ‘Bout) Peace, Love And Understanding“ на Elvis Costello послужи като първият кавър на Momsen, първоначално изпълнен за предаването „Fearless At Home“ в разгара на Covid. В друг кавър от епохата на пандемията, Matt Cameron свири на китара и пее, докато Taylor прави ефирна версия на „Halfway There“ на Soundgarden от „King Animal“. Емблематичният мултиинструменталист и продуцент Alain Johannes свири на китара в замислената и поетична интерпретация на The Pretty Reckless на „The Keeper“, в оригинал на Chris Cornell, докато пианистът на David Bowie Mike Garson свири в кавъра на „Quicksand“ на The Thin White Dike.

The Pretty Reckless: “Other Worlds”:

01. Got So High (remix)
02. Loud Love
03. The Keeper (feat. Alain Johannes)
04. Quicksand (feat. Mike Garson)
05. 25 (acoustic)
06. Only Love Can Save Me Now (acoustic)
07. Death By Rock And Roll (acoustic)
08. Halfway There (feat. Matt Cameron)
09. (What’s So Funny ‘Bout) Peace, Love And Understanding
10. Harley Darling (acoustic)
11. Got So High (album version)

Последният албум на The Pretty Reckless, „Death By Rock And Roll“, беше издаден през февруари 2021 г. чрез Fearless Records в САЩ и Century Media Records в останалия свят.

След издаването си “Death By Rock And Roll” оглави множество класации за продажби – включително класациите за най-добри албуми на Billboard, Rock, Hard Music и Digital. Записът също така даде три №1 сингъла — „Death By Rock And Roll“, „And So It Went“ (с участието на Tom Morello от Rage Against The Machine) и „Only Love Can Save Me Now“ (с участието на Kim Thayil и Matt Cameron от Soundgarden). Групата има седем номер 1 сингъла в рок формата през цялата си кариера.

Death By Rock And Roll“ е първият албум на The Pretty Reckless, направен без дългогодишния продуцент Kato Khandwala, който почина през април 2018 г. от наранявания, получени при катастрофа с мотоциклет.

The Pretty Reckless са създадени през 2009 г. и се допълват от басиста Марк Деймън и барабаниста Джейми Пъркинс.

Миналата година Momsen – която стана известна с образа на нервната малка сестра Джени Хъмфри в „Gossip Girl“ по The CW – описа „Death By Rock And Roll“ в интервю за ABC Audio като „боен вик за живот и за надежда .”

Мисля, че това е нещо, от което всички можем да използваме малко повече, особено в момента“, каза тя. „Винаги можем да имаме нужда от малко повече надежда и винаги можем да използваме малко повече рокендрол.“