Medicine” е чисто новият сингъл на The Quireboys, в него участват Josh Todd и Stevie D от Buckcherry.

Песента ще бъде част от предстоящия албум “The Band Rolls On…”, който излиза скоро чрез Off Yer Rocka Recordings.

Както подсказва заглавието след скорошното възстановяване на групата и между забързаното турне в САЩ, Швеция, Португалия, Швейцария и Обединеното кралство, The Quireboys са били в студиото, записвайки нов студиен албум с 10 песни, който има някои изненадващи стари аранжименти, както и съвсем нов материал, включващ някои колаборации.

Албумът, който вече е наличен за предварителна продажба, включва някои добре познати лица, включително Joe Elliott (Def Leppard), Charlie Starr (BlackBerry Smoke), Ryan Roxie (Alice Cooper), Scotti Hill (Skid Row), Steve Conte (New York Dolls) и други!

Guy Griffin казва: „Страхотно е да имаме хора, които наистина уважаваме и на които се възхищаваме, добавяйки част от своята магия към новите песни, които сме написали. След двадесет години писане на песни на Quireboys, тези колаборации не само свалиха малко напрежението от мен, но внесоха нова гледна точка към процеса. Също така беше удоволствие да пея заедно с толкова велики имена

Paul Guerin добави, „Новата машина е свежа, стегната, силно мотивирана и се представя по-добре от всякога, бяхме толкова развълнувани, че не спряхме да пишем нов материал по време на всички турнета, имаме достатъчно нов материал за 3 албума, но “The Band Rolls On” ще включва първата порция от The Quireboys.“

The Band Rolls On” вече се предлага в предварителна продажба чрез iTunes, лимитирано CD с подписи или винил чрез Off Yer Rocka Record Store. Ще има само малък тираж от 1000 винила.

От оцветените в рокендролинг госпъл рифове на заглавната песен до хипнотичния груув на „So Glorious“ (с Dan Reed), това е нещо различно, но с не по-малко перчене. Griff продължава с думите: „Това ни даде реален шанс да изследваме други стилове, докато продължаваме нашето музикално пътешествие. Надяваме се, че ще се насладите да го слушате толкова, колкото на нас ни беше приятно да го направим“.

Medicine” е наличен във всички дигитални платформи: https://bfan.link/medicine-9.

The Quireboys – “The Band Rolls On…”

Гостите в албума:

Joe Elliott (Def Leppard)
Angry Anderson (Rose Tattoo)
Charlie Starr (Blackberry Smoke)
Dan Reed (Dan Reed Network)
Josh Todd and Stevie.D (Buckcherry)
Chip Z’Nuff (Enuff Z’Nuff )
Ryan Roxie (Alice Cooper)
Scotti Hill (Skid Row)
Steve Conte (New York Dolls)
Tim Mosher (Junkyard)