Албумът „ATUM“ е разделен на три части с по 11 песни, всяка от които ще бъде издавана през 11 седмици. Слушайте първата част на епичната поредица по-долу.

Beguiled“ бе водещият сингъл от 12-ти студиен албум на The Smashing Pumpkins, „ATUM: A Rock Opera In Three Acts“, който ще бъде издаден на части през следващите седем месеца. Всяка част ще се състои от 11 песни, като първата излезе на 15 ноември. След това втората ще пристигне на 31 януари 2023 г., а последната ще се появи на 21 април.

Самите песни обаче ще се издават за феновете всяка седмица, като фронтменът Били Корган стартира подкаст, Thirty-Three (наречен на общия брой песни в „ATUM“), за да изследва историята зад всяка песен. Премиерата на подкаста беше днес (19 септември) с първите му два епизода, разкривайки заглавната песен на албума и друга песен, наречена „Butterfly Suite“. Можете да чуете подкаста тук.

Новината за „ATUM“ (произнася се като „есен“) дойде за първи път преди издаването на „CYR“, когато Corgan каза, че ще бъде продължение както на албума им от 1995 г. „Mellon Collie And The Infinite Sadness“, така и на „Machina“ от 2000 г. Тогава той го описа като „нещо като рок опера“ и потвърди миналия март, че той и останалите Pumpkins са започнали да записват материал за него.

Работата изглежда напредваше бързо, тъй като китаристът Jeff Schroeder каза миналия юли, че групата е „на половината път“ в процеса на записване. Още през април той потвърди, че продукцията на записа е приключила.

Наред с поетапното издаване на албума, трето действие на „ATUM“ ще съвпадне с идването на ултра-лимитирано луксозно издание. В допълнение към пълния албум, разпределен в четири 12-инчови плочи, бокс сетът ще включва устен преразказ на първото действие, с гласа на Бил Къртис, книга с текстове и литературен разказ на албума, както и набор от пет седем- инчови винила, включващи допълнителни неиздавани песни (общо 10).

Ограничен до 1333 копия, кутията се предлага ексклузивно чрез уеб сайта Madame Zuzu’s.

Този четвъртък (22 септември) Pumpkins ще изнесат „интимно клубно изпълнение“ в Irving Plaza в Ню Йорк. Билетите за концерта бяха безплатни, но достъпни само чрез конкурс, организиран от местната радиостанция ALT 92.3; идва като подгряващ концерт за турнето им в Северна Америка с Jane’s Addiction, което официално ще започне в Тексас на 2 октомври.

The Smashing Pumpkins “Atum – Act I”

01 – Atum
02 – Butterfly Suite
03 – The Good in Goodbye
04 – Embracer
05 – With Ado I Do
06 – Hooligan
07 – Steps in Time
08 – Where Rain Must Fall
09 – Beyond the Vale
10 – Hooray!
11 – The Gold Mask