„Стигнах до трудното заключение, че е време да приключа дългата и легендарна кариера на The Sword“

Известната метъл група The Sword се разпадна. Певецът и китарист на групата John D. Cronise направи съобщението чрез страниците на групата в социалните мрежи в четвъртък (20 октомври), заявявайки, че „е време да сложим край на дългата и легендарна кариера на The Sword“.

The Sword спечелиха силни последователи и много похвали през почти две десетилетия като група, комбинирайки елементи от стоунър и дуум метъл в своите шест студийни албума. Три от тях пробиха в Топ 50 на класацията Billboard 200, а четири от тях се приземиха в Топ 10 на класацията на Billboard за най-добри хард рок албуми.

След последния албум на групата, “Used Future” от 2018 г., The Sword издадоха компилациите “Conquest of Kingdoms и Chronology: 2006–2018” през 2020 г. Сега изглежда, че тези колекции слагат край на звукозаписната кариера на групата.

Пълното изявление на Cronise гласи следното:

Здравейте приятели,

Смятам за свой дълг да ви информирам, че след дълго обмисляне стигнах до трудното заключение, че е време да приключа дългата и легендарна кариера на The Sword. Когато започнах групата през 2004 г., можех само да се надявам на успехите, на които се радваме, и се смятам за изключителен късметлия, че успях да изкарвам прехраната си почти две десетилетия. През това време всичко, което някога съм искал да кажа и направя с The Sword творчески, беше казано и направено и така дойде времето да премина към други начинания.

Благодарим на всички, които някога са идвали на шоу, купували са нашите албуми и сувенири и са ни подкрепяли през годините. Благодарим на всички, които подготвяха, управляваха турнета, озвучаваха или продаваха стоки за нас. Благодаря на всички групи, които ни заведоха на турне, и на всички групи, които взехме на турне. Благодарим на промоутърите и местата, които ни резервираха и ни позволиха да свирим. Благодаря на продуцентите и звукозаписните инженери, които работиха по нашите албуми и на лейбълите, които ги издадоха. Благодаря на Джош, нашия буукинг-агент, и Марк, нашия бизнес мениджър, които се радваме да считаме за приятели. И най-вече благодаря на моите колеги от групата, Кайл, Брайън, Джими и Тривет, че имаха вяра в мен и ми позволиха да реализирам визията си. Вие пичове сте истински легенди.

Беше страхотно пътуване. Сега е време за следващата глава…

John D. Cronise