Исландците The Vintage Caravan издадоха своя нов албум “Monuments” на 16 април чрез Napalm Records.

Говорейки за албума, групата казва: „Горди сме да ви представим новия ни албум Monuments! Той се подготвя отдавна и ние наистина вярваме, че това е най-добрата ни работа досега. Влязохме в легендарно исландско студио, Hljóðriti, по време на най-бурния сезон на миналата зима и записвахме нон-стоп в продължение на 22 дни, работейки денонощно, за да свършим възможно най-много. За щастие приключихме точно преди пандемията.

Вече бяхме работили с продуцента Ian Davenport по предишния ни албум Gateways, този път се чувствахме уверени и вдъхновени да издигнем албума до нови висоти по отношение на звук, усещане и писане на песни. В крайна сметка получихме доста разнообразен набор от песни чрез интересен и в много отношения различен процес от обичайните ни записи. Беше чудесно усещане да експериментираме повече с нашия звук по толкова много различни начини. Надяваме се, че ще ви хареса пътуването, наречено Monuments!

Днес групата представи и новото си видео, “Hell“:

The Vintage Caravan: “Monuments

1. Whispers
2. Crystallized
3. Can’t Get You Off My Mind
4. Dark Times
5. This One’s For You
6. Forgotten
7. Sharp Teeth
8. Hell
9. Torn in Two
10. Said & Done
11. Clarity

Ако всичко върви по план, ще можем да ги видим само след няколко дни – на 24 септември 2022-ра в Пловдов, заедно с Opeth: