Британската рок група The Who стана първата със своя плоча на новата Музикална алея на славата (Music Walk of Fame) в Лондон, която бе открита тази седмица. Идеята е тя да се превърне в културна атракция от ранга Алеята на славата в Холивуд.

След представянето на тяхната плоча на алеята, на която е изобразена грамофонна плоча, двамата живи членове на The Who Roger Daltrey и Pete Townshend позираха за снимка с новата туристическа атракция в оживения лондонски квартал Камдън. Музикалната алея на славата в Лондон ще почете творци и други дейци от музикалната индустрия в поредица от подобни представяния, разположени в отсечката между залите “Раундхаус” и “Коко” в северната част на британската столица, популярна със своите музиканти и богатия си концертен живот.

“Камдън винаги е бил жизненоважен за процъфтяващата музикална сцена на Лондон и е световно признат център на изкуствата”, заявиха Tho Who. Te допълниха, че като лондончани за тях е “сюрреалистично да бъдем увековечени в камък на главната улица в Камдън”.

Организаторите на инициативата допълват, че всяка година на Музикалната алея на славата ще бъдат добавяни до 20 подобни плочи. Имената, които ще бъдат увековечени там, ще бъдат избирани от жури и разпределяни в няколко категории: икона, иноватор, вдъхновение, индустрия, невъзпят герой и артист на годината.

Към алеята ще бъде създадено и мобилно приложение, с което посетителите ще могат да научават повече за историята на музикалната индустрия и представените имена от нея.