The Who ще издадат луксозна версия на своя албум “Who” от миналата година, като са добавили ремиксирана версия на “Beads On One String” и запис на акустичен концерт в Kingston от началото на 2020-та.

Албумът, наречен простичко “WHO” излезе на 22 ноември 2019 на CD, винил и в дигитален формат. Записан е през пролетта и лятото на 2019 в Лондон и Лос Анжелис. Продуциран е от Pete Townshend и Dave Sardy, а вокалната продукция е на Dave Eringa.

Освен Roger Daltrey и Pete Townshend, в записите участват барабанистът Zak Starkey и басистът Pino Palladino. В някои от песните ичастват още Simon Townshend, Benmont Tench, Carla Azar, Joey Waronker и Gordon Giltrap. Корицата на албума е дело на Peter Blake.

Pete Townshend казва: “Този албум е съставен почти изцяло от нови песни, написани миналата година, само с две изключения. Няма тема, няма концепция, няма история, просто набор от песни, които написах, за да дам на Roger Daltrey малко вдъхновение, предизвикателства и обхват за неговия глас. Както и да го погледнем, двамата с Roger сме си старци, така че се опитах да стоя далеч от романтиката, но и от носталгията. Не исках да накарам някой да се чувства неудобно. Спомените са ОК, а някои от песните се отнасят до експлозивното състояние на нещата днес. Направих демо записи в домашното си студио през лятото на 2018 г., използвайки широка колекция от инструменти, стари и нови.“

Слушайте новата версия на “Beads On One String” тук:

“Who” 2020 deluxe CD w/ “Live At Kingston”:

Disc 1 (“Who”)

01. All This Music Must Fade
02. Ball and Chain
03. I Don’t Wanna Get Wise
04. Detour
05. Beads On One String
06. Hero Ground Zero
07. Street Song
08. I’ll Be Back
09. Break The News
10. Rockin’ In Rage
11. She Rocked My World
12. Beads On One String – Yaggerdang Remix

Disc 2 (“Live At Kingston”)

01. Intro
02. Substitute (Acoustic – Live at Kingston)
03. Squeeze Box (Acoustic – Live at Kingston)
04. Tattoo (Acoustic – Live at Kingston)
05. The Kids Are Alright (Acoustic – Live at Kingston)
06. Break The News (Acoustic – Live at Kingston)
07. She Rocked My World (Acoustic – Live at Kingston)
08. Won’t Get Fooled Again (Acoustic – Live at Kingston)