Lindemann, супергрупата на немския идъстриъл ветеран Till Lindemann (Rammstein) и шведския продуцент и мулти-инструменталист Peter Tägtgren (Hypocrisy, Pain), прекратява съвместната си дейност.

Това стана ясно от публикация в официалните канали на групата. „Както Till Lindemann и Peter Tägtgren потвърждават днес, двамата артисти са приключили сътрудничеството си по проекта Lindemann. И двамата ще продължат работа по собствените си проекти в бъдеще”.

„Lindemann и Tägtgren в момента работят по финалното си съвместно издание, DVD на живо от шоуто им в Москва 2020, което ще излезе през пролетта на 2021 г.

„Till Lindemann ще продължи да работи попроекта Lindemann в бъдеще.“

Вторият албум на Lindemann, “F & M“, излезе през ноември 2019 г. Наследникът на “Skills In Pills” от 2015 г. бяха продуцирани и смесени от Tägtgren. “Skills In Pills” достигна златен статус в Германия и беше изцяло на английски. Във втория албум песните са изключително на немски.

Преди година Till каза пред Kerrang!, че има голям шанс Lindemann да започнат работа по трети албум. “Всъщност Peter написа наистина добър инструментал, който чака текст“, каза той. – “Значи вратата вече е отворена“.