Tim Burgess сподели нов сингъл, наречен „Here Comes The Weekend“ – можете да го чуете по-долу.

Вдъхновяващото, романтично парче служи като първата предварителна визуализация на все още неозаглавения шести самостоятелен албум на фронтмена на The Charlatans, който се очаква да пристигне по-късно тази година чрез Bella Union.

Идеята беше много за двама души, които са отдалечени и искаха да се свържат, но им е наистина трудно заради мобилните телефони и дъжда, разликите във времето и забавянето на самолета“, обясни Burgess. „И винаги съм знаел, че албумът трябва да започва с „Here Comes The Weekend“. Това е проста песен и е усещане повече от всичко.”

Here Comes The Weekend“ е придружен от цветно официално видео, режисирано от Kevin Godley – гледайте го тук:

Burgess трябва да се впусне в хедлайн турне в Обединеното кралство тази година – вижте пълния график на датите по-долу. Той също така ще участва на фестивали като Sound City на Ливърпул и Primavera Sound в Барселона тази пролет/лято.

The Charlatans бяха принудени да отложат част от турнето си в Обединеното кралство през 2021 г. миналия декември, след като някои членове на екипа им дадоха положителна проба за Covid.

Последният студиен запис на Tim Burgess, „I Love The New Sky“, беше издаден през май 2020 г. В ревю с четири звезди NME го описа като „автобиографична красота, която прескача към великолепни мелодии, дори когато се говори за разбито сърце“. След това той пусна EP с шест песни, наречен „The Ascent Of The Ascenced“, през ноември същата година.

През март 2021 г. певецът и автор на песни разкри, че работи върху следващ албум в известното Rockfield Studios в Уелс. „Имам доста песни. Правя ги всичките наистина на гласови бележки, на телефона си“, обясни тогава Burgess.