Британската музикална звезда Tom Odell е готов с новия си трети студиен албум, озаглавен „Jubilee Road“, който ще направи световна премиера на 26 октомври. Албумът се издава у нас на физически носител (CD+LP) и в дигитална версия от Вирджиния Рекърдс/Sony Music.

„Jubilee Road“ на CD и винил е наличен за предварителни поръчки в обновения онлайн магазин musicmall.bg.

На 12 октомври стартира европейското турне на звездата, което ще мине и през България на 15-ти февруари 2019 с концерт в София, в Зала 1 на НДК. Билетите за концерта са вече в продажба Eventim.bg.

Независимо, че името на новия албум е художествена измислица, Jubilee Road е може би най-искреният, честен и личен проект в кариерата на музиканта. Песните в Jubilee Road се отличават с изключителни мелодичнии линии и емоционални изпълнения. В текстовете на песните, Том Одел преплита лични преживявания с въображаеми сюжети от времето, когато живее в Източен Лондон с приятелката си. Артистът дава измислено име на улицата, за да запази неприкосвеността на съседите си, а песните една след рисуват реални житейски истории. Албумът запечатва многообразната общност в квартала (едноименният сингъл Jubilee Road) през постоянните посетители на местния клуб за залагания (Queen Of Diamonds) до сладко-горчивата сватбена церемония в Wedding Day. Пилотният сингъл от албума е “If You Wanna Love Somebody” излезе на 30/06, а вторият – Half As Good As You – в началото на септември.

Все още само на 27 години, “Jubilee Road” поставя кариерата на Том Одел на друго ниво, тъй като за първи път мултиталантливият млад артист има пълен контрол и отговорност върху музиката си. Той е не само композитор, текстописец, изпълнител и студиен музикант (във всички десет песни той записва партиите за пиано), но и продуцент на целия проект.

„Написах песните за албума на терасата на къщата ми в Източен Лондон, докато все още живеех там. Стиховете са вдъхновени от реални събития, случили се в живота на моите съседи, с които междувременно се сприятелих. Записах повечето песни във всекидневната ми и ако се заслушам внимателно, все още мога да чуя звука от телевизора на възрастния ми съсед, глъчката на децата от отсрещната къща, играещи футбол, стъпките на приятелката ми от скърцащия дървен под. Не живея повече на тази улица, животът ми се промени по някакъв начин, но винаги ще си спомням с удоволствие дните, прекарани там. Надявам се искрено, че този албум ще ви донесе много положителни емоции“. – споделя Том Одел за Jubilee Road.

27-годишният певец и автор на песни Tom Odell  е сред най-перспективните и успешни изпълнители на британската съвременна сцена. Той е откритие на певицата Лили Алън, която е впечатлена от „енергията на сцената му, която силно напомня за Дейвид Бауи“. Излизането на дебютния му ЕР албум „Songs from Another Love“ през 2012г., му носи невероятен успех – първата BRIT награда в категорията „Избор на музикалната критика“. Това не е единственото признание за музиканта – през 2014г. Tom Odell печели престижната награда „Ivor Novello“ за най-добър автор на песни. През 2013г. Том Одел подписва ексклузивен договор със Sony Music. Първият дългосвирещ проект на певеца, озаглавен „Long Way Down“, излиза същата година и от него се продават над един милион копия по целия свят. Албумът достига първо място в класацията за продажби във Великобритания. Следват множество изключително успешни проекти, които затвърждават името на младия англичанин на световната музикална сцена. Следва вторият му студиен албум „Wrong Crowd” (2016) съвместно с Jim Abbiss, работил със звезди като Arctic Monkeys, Kasabian и Adele. До момента Том Одел е реализирал над 2.8 милиона продадени копия от албуми и над 10 милиона сингли.

Съдържание „Jubilee Road“:

1. Jubilee Road
2. If You Wanna Love Somebody
3. Son Of An Only Child
4. You’re Going To Break My Heart Tonight
5. China Dolls
6. Queen Of Diamonds
7. Half As Good As You
8. Go Tell Her Now
9. Don’t Belong In Hollywood
10. Wedding Day

www.tomodell.com