В подкрепа на 40-годишния юбилей на групата, ТОТО стартират европейското турне „40 Trips Around The Sun“. Ремастерирана колекция събира някои от най-големите хитове на групата плюс три нови песни

Турнето ще мине и през България с един дългоочакван концерт на групата на 04/03 в зала на НДК, София
„40 Trips Around The Sun World“, нова колекция-албум с някои от най-големите хитове на легендарната американска група TOTO! ‘40 Trips Around The Sun“ излиза в чест на 40-годишнината от създаването на групата и се издава от каталог отдела на Sony Music – Legacy Recordings на физически носител (CD и Vinyl) и в дигитална версия. У нас албумът се разпространява от Вирджиния Рекърдс/Sony Music. Търсете всички версии на албума тук.

Колекцията „40 Trips Around The Sun“ включва 17 песни от творчеството на групата включително и три нови неиздавани до момента сингъла: “Spanish Sea”, “Alone” и “Struck By Lightning”. Всички класически хитове на TOTO включени в албума и любими на публиката по целия свят като „Hold The Line“, „George Porgy“, „Rosanna“, „Africa“ и други – са с ремастериран звук, преработени от екипа на Elliot Scheiner & Gavin Lurssen. Основните TOTO членове в състава на групата, Стив Лукатър, Дейвид Пeйч, Стив Поркаро и Джоузеф Уилямс, влизат в студио през 2017 година за работа върху предстоящата нова колекция.

През 2018г. ТОТО отбелязват 40 години от началото на своята забележителна кариера. За четири десетилетия, групата издава 17 студийни албума и продава над 40 милиона копия в цял свят, печели няколко награди „Грами“, а музикантите са включени в “Musicians Hall of Fame and Museum” през 2009г. В подкрепа на този забележителен юбилей освен новата колекция, групата планира мащабно европейско турне – “40 Trips Around The Sun Tour”. Турнето стартира на 11/02 с концерт в Хелзинки и ще мине през София с едно дългоочаквано шоу на 04/03 в Зала 1 на НДК.

Няколко са групите оставили толкова ярка следа в поп културата, както ТОТО. Заедно от 40 години, с хиляди концерти зад гърба си, ТОТО се утвърждават като една от най-успешните формации на световната музикална сцена. Индивидуалните проекти на членовете на групата с различни музиканти, както и цялостното творчество на ТОТО присъстват в удивителния брой от 5000 албума и бележат над половин милиард продажби. ТОТО са една от малкото групи от 70-те, които са издържали модата и промените през годините. Техният репертоар продължава да бъде предпочитан от различни телевизионни продукции и филми. В момента групата се радва на огромен брой почитатели от различни поколения.

“40 Trips Around The Sun” съдържание:
1. Alone
2. Spanish Sea
3. I’ll Supply The Love
4. I’ll Be Over You
5. Stranger In Town
6. 99
7. Struck By Lightning
8. Pamela
9. Afraid Of Love
10. I Won’t Hold You Back
11. Jake To The Bone
12. Stop Loving You
13. Lea
14. Hold The Line
15. George Porgy
16. Rosanna
17. Africa

Не забравяйте, на 4-ти март TOTO са в София: