На 29 ноември (петък) в Sofia Live Club от 21:00 часа българската група Krekhaus, която излезе с летящ старт на алтернативната сцена в България, свири заедно с рок бандата Heptagram.

Препоръчвам ви Krekhaus. В петък и без това ще излизате, защото ако останете у дома, ще ви скъсат от реклами за тоя прословут „блек фрайдей“, а вие вече си имате всичко, по повод събитието написа Венци Мицов от Хиподил в Offnews.

Алтернативната сцена в България, която в последните няколко години се радва на нова кръв и растяща разпознаваемост сред младите хора, приветства все повече млади изпълнители, готови да експериментират с разнообразие от жанрове и похвати. Постепенно извоюващи своето място на тази сцена, Krekhaus и Heptagram дават заявка за едно различно преживяване.

Krekhaus @ Sofia Live Club, 2019

Макар и млада група, Krekhaus вече имат зад гърба си серия от концерти в различни столични заведения, както и на някои от най-мащабните фестивали в страната, сред които „БНР Радио Парк Фест“, „Hills of Rock“, „София диша“ и „Капана фест“. Имат и три големи колаборации: бандата е подгрявала за Остава, била е част от лейбъла Homeovox, а през април 2018 г. е лично избрана от австрийското пауър трио Mother’s Cake, за да подгрява софийския им концерт по време на европейското им турне. През 2018 г. Krekhaus представят и първия си албум – “Odd One Out“.

Heptagram е музикалният проект на мултиинструменталиста Даниел Иванов, който съчетава прогресивен, психеделичен и спейс рок. Вече с над 10-годишна история и три издадени албума – “heptagram” (2007), “lucidity” (2012) и “glass elevators” (2018) – с годините Даниел събира пълна група от още четирима музиканти. Heptagram се стремят да създават повече от музика – визуалното и звуковото преживяване са неразделни, а образите доразказват там, където музиката стихва.

С начало, зададено от аудио-визуалното шоу на Heptagram, и сет от Krekhaus в партньорство с джаз пианиста Станислав Арабаджиев, стремежът е към уникално, ефимерно изживяване, което никога няма да бъде повторено по същия начин. Времето и пространството, които се изграждат музикално, ще определят правилата, а границите между жанровете ще съществуват, само за да бъдат отхвърлени.

Фейсбук събитие: https://www.facebook.com/events/455412751745726/

Билети: bilet.bg