U.D.O., предвождани от бившия фронтмен на Accept Udo Dirkschneider, се разделят с басиста Tilen Hudrap.

Hudrap направи следното изявление в социалните мрежи: “Скъпи фенове, искам да ви уведомя, че реших да напусна U.D.O. по свое желание. Решението е изцяло мое, взех го след седмици на внимателно обмисляне.”

“След 4 албума (2 студийни, 1 концертен албум/DVD и студийна компилация) и световни турнета и изпълнения както с U.D.O., така и с Dirkschneider, реших, че е време да преследвам други интереси в света на метъла. Благодаря на всички фенове по цял свят за огромната подкрепа и успех на бандата в бъдещите им начинания. Предстои толкова много! Благодаря на всички отново, Tilen.”

От U.D.O. добавиха: “Желаем ти всичко най-хубаво за в бъдеще, Tilen! Ще се видим някъде по пътя!”

Бившият басист на Accept Peter Baltes свиреше заедно с U.D.O. по време на скорошното европейско турне на групата. Той заместваше Hudrap, който беше хоспитализиран, след като почти припадна на сцената по време на концерта на бандата в Мюнхен на 4 септември. Baltes свири за пръв път на живо с U.D.O. на 9 септември в Берлин.

Hudrap по-късно каза, че страда от “респираторна алкалоза, цялостна хипервентилация, неконтролируем тремор, временен срив на телесните функции и пълна преумора.”

Последният албум на U.D.O., “Game Over”, излезе през октомври 2021 г. Понастоящем в състава на групата са синът на Udo и барабанист Sven Dirkschneider и китаристите Andrey Smirnov и Dee Dammers.