U2 се присъединиха към TikTok и обявиха чисто нова песен, “Your Song Saved My Life”.

В понеделник ирландската рок група представи „Your Song Saved My Life“ в TikTok и сподели с феновете, че цялата им музика вече ще бъде достъпна в платформата за споделяне на видео. Групата написа песента за предстоящия анимационен филм Sing 2, в който фронтменът Боно играе ролята на лъв на рок легендата Клей Калоуей.

Продължението на анимационния мюзикъл на Гарт Дженингс от 2016 г. връща любимите ви изцяло пеещи и танцуващи животни и този път те се отправят към А-лигата.

Искахме да видим героите да тръгват на пътешествие, което ще изпробва техните амбиции“, казва сценаристът/режисьорът Дженингс пред EW. „Много е хубаво да кажеш на хората „следвай мечтите си“, но историята е за това колко трудно е това“.

За щастие на Дженингс, да накараш един от най-големите рокаджии в света да даде гласа си на пеещо животно, не се оказва толкова трудно, колкото сие мислил. Фен на работата на режисьора, фронтменът на U2 казва, че се е включил след дълъг разговор за естеството на пеенето и как „някои хора пеят за прехраната си, а други пеят, за да оцелеят“.

Sing 2 ще бъде по кината на 22 декември, а “Your Song Saved My Life” ще бъде издадена по-късно тази седмица.