Мега-концерт на Uriah Heep за Деня на Ямбол

Една от емблематичните рок групи на всички времена – Uriah Heep, пристига за концерт в Ямбол на 2 юни. Събитието е кулминация на тържествата, посветени на празника на града. Концертът на площада пред общината е с начален час 20.00 и е със свободен вход – като подарък да всички жители и гости на Ямбол.

Uriah Heep © 2016 Orleff Photography

Представянето в Ямбол е част от наситената с концерти по целия свят програма на групата. В края на април и през май Uriah Heep забиват в САЩ и Канада, през юни са вече в Швеция, Германия, следват Швейцария и Чехия. В момента топ-групата подготвя новия си албум „Living The Dream“, който се очаква да излезе през септември.

Ядрото на актуалния състав на бандата продължава да бъде основателят на Uriah Heep Mick Box, дал началото ѝ в късните 60-те год. на миналия век. От дебютния си албум през 1970-а “…Very ‘Eavy …Very ‘Umble” досега групата има продадени повече от 30 милиона записи и участия в повече от 60 страни по целия свят. В България британците идват за първи път през 1988 г., когато изнасят турне в големите градове на страната, оставайки в историята като една от първите западни групи пробили „желязната завеса“ на бившия комунистически лагер.

Иконичната „July Morning“ е само един от шедьоврите на Uriah Heep, които ще прозвучат на концерта им в Ямбол на 2 юни. Феновете ще могат да се насладят и на други култови парчета като “Easy Livin’“, “Wizard“, “Gipsy“, “Sunrise“, “Look at Yourself” и мн. др.

Uriah Heep © 2016 Orleff Photography

В настоящия състав на групата влизат Mick Box – соло китара, бек вокали, Phil Lanzon  – клавири, бек вокали (от 1986 г. насам), Bernie Shaw  – вокали (също от 1986), Russell Gilbrook  – барабани (в групата от 2007) и басистът Davey Rimmer (от 2013 г.), с когото ямболската публика се срещна миналата година при участието му в проекта Voises of Rainbow по време на Рок бир феста през юни. Само за две години през концерти в Ямбол минаха още редица рок-легенди като Bobby Kimball (Toto), Ian Paice (Deep Purple), Graham Bonnet и Doogie White (Rainbow) и др.