В съботата на 31 август шведската прогресив формация Soen ще направи първия си концерт в България в столичния клуб Mixtape 5. Те са създадени като прогресив метъл супергрупа, състояща се от професионални метъл музиканти, които се събират за по-нататъшна еволюция на звука, откъсната от екстремното звучене на предишните им групи.

Програмата за 31 август е:

19:00 – Отваряне на врати на клуб *Mixtape 5*

20:00 – The Price /It/

20:45 – Wheel /Fi/

21:45 – Soen /Swe/

23:30 – Oчакван край

Днес е последния ден, в който билетите струват 35лв. От полунощ, както и на място ще са по 40. Търсете в мрежата на www.bilet.bg както и в магазини На Тъмно.

Soen са създадени първоначално през 2004г от Martin Lopez (Ex-Opeth & Ex-Amon Amarth) и Kim Platbarzdis, но са официално обявени като група през 2010г, когато се присъединява вокалът на групата – Joel Ekelöf (Willowtree). След няколко месеца се присъединява и басистът Steve Di Giorgio (ex-Death, Testament). Самият барабанист и създател на Soen – Мартин Лопес описва музиката на групата като  “мелодична, тежка и сложна“, а музикалните медии и фенове намират в структурата на песните и записите на групата очевидни асоциации с Tool и Opeth. Голяма част от идеите опасващи четирите албума на Soen разглеждат през философска перспектива анализа към себе си и обществото, животът и смъртта, себепознанието и личното емоционалното пътешествие. Композициите залагат на поетика с фино проектиран хаос и засягат проблемите за съвременното общество, разгърнати в концептуален експресионизъм.

В момента музикантите в Soen са: Stefan Stenberg – бас, Cody Ford – китара, Lars Åhlund – клавишни и китара, Joel Ekelöf – вокални, Martin Lopez – барабани и перкусии.

Soen са с номинации в 2 категории за британското списание Prog (Classic Rock & Metal Hammer) – https://www.loudersound.com/:

С номинация за 2019 за ‘Видео на годината‘ с песента Lotus

С номинация за 2019 за ‘Най-добра интернационална група‘

Soen пристигат с 2 групи – финската прог метъл група Wheel и италианците The Price.