Ozzy Osbourne ще издаде новия си албум “Patient Number 9” този петък, 9 септември.

По-рано през юни ви представихме заглавната песен от албума, включваща гостуване на легендарния китарист Jeff Beck, както и официалното видео към него, режисирано от художника и създател на комикси, Todd McFarlane.

Миналата година Ози каза пред SiriusXM, че текстовете на “Patient Number 9”, които той написа съвместно с продуцента Andrew Watt, са вдъхновени от връзката му със съпругата му (и мениджър) Sharon.

Patient Number 9“ ще включва изява на барабаниста на Red Hot Chili Peppers Chad Smith, който свири в последния студиен албум на Ozzy, „Ordinary Man“ от 2020 г.

Миналия март Smith разкри по време на интервю с подкаста “Talk Is Jericho”, че новият албум на Ozzy ще включва също Robert Trujillo (Metallica) и Duff McKagan (Guns N’ Roses).

Chad сподели още, че “английската кралска особа на китаристите” е била привлечена да гостува в новия албум на Ozzy. „Tony Iommi и Ozzy никога не са си сътрудничили извън Black Sabbath“, каза той. „Tony ни изпрати куп рифове и ние взехме това, което смятахме, че е най-доброто от тях, което беше страхотно. Така че Andy на баса се справя страхотно – басът в песента е невероятен. И Tony ни изпрати рифовете – файлове; той е в Англия — и ние свирехме с тях. Има всичко, по дяволите. Има всички неща, които бихте искали. Eric Clapton свири шибано уа-уа соло от типа на Cream. Jeff Beck свири в две песни. Опитахме се да вземем Jimmy Page [Led Zeppelin], опитахме се да получим светата троица, но не мисля, че Page свири вече твърде много, за съжаление. Но пък имаме Mike McCready [Pearl Jam] в една песен. Също моя съсед Josh Homme [Queens Of The Stone Age]. И Zakk Wylde [Black Label Society] е навсякъде в записа.”

Слушайте “Nothing Feels Right” tuk:

“Patient Number 9”:

01. Patient Number 9 (feat. Jeff Beck)
02. Immortal (feat. Mike McCready)
03. Parasite (feat. Zakk Wylde)
04. No Escape From Now (feat. Tony Iommi)
05. One Of Those Days (feat. Eric Clapton)
06. A Thousand Shades (feat. Jeff Beck)
07. Mr. Darkness (feat. Zakk Wylde)
08. Nothing Feels Right (feat. Zakk Wylde)
09. Evil Shuffle (feat. Zakk Wylde)
10. Degradation Rules (feat. Tony Iommi)
11. Dead And Gone
12. God Only Knows
13. Darkside Blues