Mike Portnoy ще доведе виртуозите Sons Of Apollo в България на върха на славата им!

Новата американска прогресив метъл супергрупа ще свири в Античния театър в Пловдив на 22 септември 2018 (събота) в рамките на световния музикален форум Sounds Of Thе Ages 2018!

Междувременно, китаристът Ron Thal “Bumblefoot” засне първото специално обръщение на групата по повод шоуто у нас – вижте тук:

Концертът на Sons Of Apollo в Пловдив, според самите тях, е най-важният в цялото им турне, защото ще свирят и с оркестър. И ще снимат всичко за бъдещо DVD и Blu-Ray издание.

Съставът на супергрупата е меко казно впечатляващ:

Billy Sheehan (Mr.Big, групата на David Lee Roth) – бас;
Mike Portnoy (бивш Dream Theater) – барабани;
Derek Sherinian (Black Country Communion, бивш Dream Theater и Kiss) – клавири;
Ron “Bumblefoot” Thal (бивш Guns N’ Roses) – китара;
Jeff Scott Soto (Trans-Siberian Orchestra, Talisman, Yngwie Malmsteen) – вокали.

Билети за концерта в Пловдив с цени от 50, 60, 80 и 90 лева ще откриете в системата на Eventim.bg – ТУК.

В същото време, Sons Of Apollo съобщиха, че са принудени да се откажа от датите си в Европа през август. Но ще дадат всичко от себе си на концертите през септември.

Във втората част на шоуто в Античния театър в Пловдив, Sons Of Apollo ще представят заедно с музикантите от Държавна опера Пловдив под диригентството на Левон Манукян серия световни хитове, които ще бъдат избрани от феновете им в официално онлайн допитване. При това изсвирени по виртуозен начин.

От момента, в който се събрахме в този състав, за да запишем албума, ми стана ясно колко лудо ще звучи тази група на живо на сцената.” – подчертава Портной и определя шоуто като “Петглав спектакъл”!

Sounds of The Ages 2018 се органидира от радио Тангра Мега Рок със съдействието на Община Пловдив.

Пловдив – Европейска столица на културата 2019!