Двама от най-големите звукозаписни артисти на света – Ed Sheeran и Elton John, отбелязват празничния сезон с новия благотворителен сингъл “Merry Christmas”, наличен във всички платформи

Merry Christmas” ни запасява с перфектната доза коледно настроение – зареденa с камбанки на шейни, бодър аранжимент и весели хармонии, песента е облечена от стоплящите сърцето текстове на Ed и Elton, добавени към празничната искра.

Блокбъстър колаборацията циментира над 10-годишно приятелство и показва обединяването на силите на глобалните суперзвезди за първи път някога в официален сингъл.

Обаче това не е първото впускане в празничната музика на двойката – през 2017 Sheeran си подсигури No.1 в престижната коледна британска класация с безвременната балада „Perfect”, а класиката от 1973 на Елтън – “Step Into Christmas”, се превърна в една от най-ротираните коледни песни на всички времена.

Официалното видео на “Merry Christmas” добавя още блясък, отдавайки почит към сцени от заветни коледни номер 1 музикални видеа и емблематични коледни филми. Във видеото преоткриваме сцени от “Last Christmas” на Wham; “Merry Christmas” на Shakin’ Stevens; “Walking in the Air” на The Snowman; “Stay Another Day” на East 17 и др.

По време на коледния период през 2021, глобалните и издателски приходи от записа и печалбите от продажбите на сингъла ще бъдат поравно дарени между благотворителната организация на Ed Sheeran Suffolk Music Foundation & The Elton John AIDS Foundation.