Рокендрол бандата от Ошава The Standstills, сподели видео към сингъла си “Motherlode” от албума “Shockwave“, който излезе на 4 ноември чрез MNRK Music Group.

Новият сингъл включва легендарната рок/алт банда Eagles Of Death Metal. Гледайте официалното видео по-долу.

За повече представа за парчето и как се е появило, можете да гледате The Standstills да говорят за всичко това с Jesse Hughes (Eagles Of Death Metal) и Нийл Сандерсън (Three Days Grace). Вижте го тук.

Jonny Fox от The Standstills разказва относно работата с Jesse Hughes от Eagles of Death Metal: „Рене и аз прекарахме известно време в Ел Ей, за да се вдъхновим да напишем това, което в крайна сметка щеше да се превърне в нашия нов албум, Shockwave. Ако сте музикант и прекарвате известно време в Лос Анджелис, ще се сблъскате с неофициалния кмет на града, Father Badass, Jesse Hughes. Незабавно се сближихме, харесваме подобни стилове музика и споделяме еднакъв възглед за изкуството. Преди да се усетим, бяхме в Bar-B-Que при него, което се превърна в джем сешън в хола му, който продължи няколко дни. За съжаление не успяхме да запишем нещо от това. Превъртаме напред няколко месеца, когато завършихме Motherlode песента ни напомни за времето ни с Jesse и беше естествено да бъдем част от нея. Без секунда колебание, Jesse се включи. Той наистина е единствен по рода си, не се страхува да изрази мнението си и това ни хареса.”

The Standstills “Shockwave“:

1. Reset Party
2. Motherlode
3. Pretty Little Broken Thing
4. Get Right
5. Nervous Smile
6. Valhalla
7. Maple Sugar
8. Heavy Is The Reason
9. Shockwave
10. Interlude
11. Back To You
12. Hell Or The Highway