Coldplay издадоха още две песни, “Daddy” и “Champion Of The World“, от предстоящия албум “Everyday Life“, който излиза този утре, 22 ноември.

След като през последните седмици чухме няколко от новите парчета – Arabesque“, “Orphan и Everyday Life, днес можем да чуем още две – “Champion Of The World” и “Daddy”.

Daddy” е придружен от зашеметяващо анимирано видео, създадено от Aardman Animations. Филмът, режисиран от Åsa Lucander предлага атмосферно пътешествие през фрагментиран спомен на едно момиче за баща й. Използвани са живи марионетки, дигитално оцветени сетове и 2D  анимация, за да се създаде палитра от стилове. Можете да видите видеото тук:

Lucander казва: Знаех, че още когато получих възможността да се включа в този проект, той ще бъде много специален. Само след няколко минути слушане на Daddy тракът ми проговори по начин, по който историите и визуалните картини започнаха да танцуват пред мен. И когато това се случва, знаеш, че правиш нещо наистина специално. Имам склонност да се привързвам към емоционални истории и това със сигурност беше една, която исках да разкажа”.

Към кредитите на другата песен, “Champion Of The World“, са включени авторите на песента на Owl John „ Los Angeles Be Kind“: включително Scott Hutchison oт  Frightened Rabbit. Лирик видео към трака е налично тук:

Chris Martin казва: “Scott имаше песен, наречена Los Angeles Be Kind, която обожавам. Когато я чух за първи път, си помислих, че нещата ще се случат по един начин, но се случиха по друг. “Champion Of The World” е песента, която дойде при следване на другия път и затова Scott е единият автор на тази песен. Също така днес е рожденият му ден. Така че, Честит рожден ден, Scott. Благодаря ти за красивата музика, където и да си”.

В петък Coldplay ще отбележат издаването на “Everyday Life” с две ексклузивни представления на живо от Йордания. Coldplay: Everyday Life – Live in Jordan ще се проведе в Аман, Йордания и ще отрази двете половини на 52-минутния двоен албум: Sunrise и Sunset. Концертът Sunrise ще започне в 4am GMT, като концертът Sunset ще последва в 2pm GMT. Концертите ще могат да бъдат гледани на живо тук: https://youtu.be/0wysCoAm2Yo.

За повече информация посетете Coldplay.com.

Coldplay – “Everyday Life“:

Sunrise

01. Sunrise
02. Church
03. Trouble In Town
04. BrokEn
05. Daddy
06. WOTW / POTP
07. Arabesque
08. When I Need A Friend

Sunset

01. Guns
02. Orphans
03. Èkó
04. Cry Cry Cry
05. Old Friends
06. بنی آدم
07. Champion Of The World
08. Everyday
09. Life