Duran Duran обявиха нов албум, посветен на Хелоуин, който ще включва кавър версии на парчета на Billie Eilish, Talking Heads и още.

“Danse Macabre” ще излезе на 27 октомври и ще представлява микс от нови оригинални песни, преработки на парчета от дискографията на бандата и кавъри. Освен версии на “Bury A Friend” на Billie Eilish и “Psycho Killer” на Talking Heads (с участието на басистката на Måneskin Victoria De Angelis), Duran Duran интерпретират и “Paint It Black” на The Rolling Stones, “Ghost Town” на The Specials, “Spellbound” на Siouxsie and the Banshees и “Supernature” на Cerrone.

Оповестявайки албума, бандата сподели и заглавното парче от него – една от трите оригинални нови песни в проекта.

Песента Danse Macabre отпразнува радостта и лудостта на Хелоуин. Тя е заглавното парче от предстоящия ни албум, който е необичайна смес от кавър версии, преработени песни на Duran Duran и няколко нови композиции. Идеята се роди в резултат на шоу, което направихме в Лас Вегас на 31 октомври 2022 г. Бяхме решили да уловим момента и да създадем уникално, специално събитие… изкушението да използваме страхотни готически визуализации на фона на хорър и хумористичен саундтрак беше просто неустоимо. Тази вечер ни вдъхнови да навлезем по-надълбоко и да направим албум, използвайки Хелоуин като основна тема. Записът премина през чист, органичен процес и не само че го направихме по-бързо, отколкото всеки друг албум от дебютния ни насам, но се получи нещо, което никой от нас не би могъл някога да предрече. Емоция, атмосфера, стил и отношение винаги са били в сърцевината на Duran Duran – ние търсим светлината в мрака и мрака в светлината, и мисля, че с този проект някак успяхме да уловим същността на всичко това“, каза клавиристът Nick Rhodes.

Ето новото видео, “Danse Macabre“:

Duran Duran: “Danse Macabre”

1. Nightboat
2. Black Moonlight
3. Love Voudou
4. Bury A Friend
5. Supernature
6. Danse Macabre
7. Secret Oktober 31st
8. Ghost Town
9. Paint It Black
10. Super Lonely Freak
11. Spellbound
12. Psycho Killer (feat. Victoria De Angelis)
13. Confession In The Afterlife