Слънчевият химн на Sascha Gerstner и Andi Deris съживява хубавите времена и показва групата във топ форма .

За написването на песни на „Best Time“ Sascha Gerstner разказва: „Имах “80’s Neo Noir-Vibe“ в главата си. Първоначално това беше един синт-риф, който аранжирахме по-късно за китари. текстът „I will have the best time of my life” беше доста спонтанен, защото имах това силно чувство да оставя миналото зад себе си и да се възползвам от деня! Andi мигновено хареса идеята, както и рефрена и заедно създадохме песента такава, каквато е сега!

Визуализацията на новият сингъл също е истинско удоволствие – под ръководството на Martin Häusler (“Skyfall”) е разработен изключителен 3D филм и човек губи поглед от трудните условия. Фронтдамата на Arch Enemy Alissa White-Gluz направи комплимент на видеото с появата си и каза: „След като свирихме заедно на няколко фестивала и направихме много турнета в Южна Америка преди няколко години, с Helloween решихме да направим забавно видео, за да си припомним добрите времена, като едновременно с това планираме много повече!

И да, най-накрая бандата отново е на път! United Forces Worled Tour 2022/23 стартира на 4 май в Манчестър, всички фенове получават своята двойна доза: най-добрият състав на Helloween заедно с най-добрата шведска стомана Hammerfall – огромен мега-пакет, който е напълно достатъчен след две години пълен вакуум.

Новото издание е просто перфектно като подгряване, защото всеки заслужава по-добри времена: „Best Time“ ще бъде пуснат на 27 май 2022 г. със страхотен ретро-арт от 80-те от карикатуриста и фен на Helloween Маркос Моура в ограничен тираж 2000 броя издание на 12-инчов винил, наличен в три цвята, както и пакет: винил сингъл и тениска, наличен в Pumpkin Store на групата: pumpkins-store.com

Освен заглавната песен “Best Time” ще получите алтернативен, изключителен вокален микс директно от дългогодишния продуцент Чарли Бауерфайнд.

Поръчки за новото EP може да направите тук.

Helloween и Hammerfall свирят на 13 октомври в София: