Фронтменът на Dream Theater, James LaBrie, се завръща с нов самостоятелен сингъл, наречен “Give And Take”.

James LaBrie, известен в международен мащаб като вокалист на прогресив метъл икони Dream Theater, тръгва по неизследвани води с четвъртия си самостоятелен албум, озаглавен “Beautiful Shade Of Grey“, който трябва да излезе на 20 май чрез InsideOut Music.

Новото начинание го показва да преминава през лично съзряване, загуби, безброй сложни взаимоотношения и, най-важното, горящата страст на LaBrie към музиката. На хартия най-новото студийно предложение на певеца за се оформя малко след като глобалната пандемия започна да се разраства. Но в действителност, LaBrie създаде връзка със своя колега, басист Paul Logue (Eden’s Curse), близо десетилетие по-рано.

Двамата се срещтат за първи път през 2011 г., когато James дава гласа си за парче на групата на Logue, британската мелодик метъл банда Eden’s Curse, в песента „No Holy Man“. С течение на годините двамата остават във връзка, като с течение на времето се отказаха от идеята да работят заедно по друг проект. Но когато Dream Theater свирят в Глазгоу през зимата на 2020 г., LaBrie и Logue почти се сблъскват на летището, така започва работата по този нов албум.

За разлика от предишните “Elements Of Persuasion” (2005), “Static Impulse” (2010) и “Impermanent Resonance” (2013), които са написани и записани в сътрудничество с партньора на LaBrie в писането на песни в продължение на повече от дузина години, Matt Guillory, за този албум LaBrie се доверява на променен състав. В албума Logue свири на акустична ритъм китара (както на шест, така и на дванадесет струнни) и акустичен бас, докато китаристът Marco Sfogli, който участва във всички солови албуми на LaBrie след “Elements Of Persuasion” от 2005 г., свири солата. Logue кани клавириста на Eden’s Curse Christian Pulkkinen, като идеята да се покани и сина на LaBrie, Chance на барабаните, също идва от Paul.

“Beautiful Shade Of Grey” ще бъде издаден като лимитиран дигипак, 180-грамов винил, CD и като дигитален албум, обложката е дело на вездесъщия Thomas Ewerhard.

Гледайте официалното видео тук:

James LaBrie “Beautiful Shade Of Grey”:

01. Devil In Drag
02. SuperNova Girl
03. Give And Take
04. Sunset Ruin
05. Hit Me Like A Brick
06. Wildflower
07. Conscience Calling
08. What I Missed
09. Am I Right
10. Ramble On
11. Devil In Drag (Electric Version)