Великите King’s X издадоха на 2 септември своя 13-ти албум “Three Sides Of One” чрез InsideOut Music/Sony Music. Днес може да гледате още едно видео от него, “Let It Rain

Групата, съставена от Doug “Dug” Pinnick, Ty Tabor и Jerry Gaskill, завърши скоро албума, това е първата нова музика от 14 години. “Three Sides Of One” се предлага като лимитиран дигипак, двоен винил 180g, 2LP+CD+LP-буклет и като дигитален албум. Ще има и ограничена луксозна 180g оранжева/червена мраморна брошура 2LP+CD+LP, която също включва плакат и ръчно номериран печат, както и ексклузивен вариант на предната корица.

Pinnick коментира: „Чувствам, че е минала цяла вечност, откакто издадохме нов албум, и съм готов светът да чуе най-новото ни предложение. Надяваме се, че има малко от всичко, което харесвате в King’s X – три страни на едно е най-добрият начин да го опишем. Груувът е с нас“.

Gaskill добавя: „Наистина ще се случи! Новият запис излиза скоро. Щастлив съм, че работя с екипа на InsideOut/Sony Music. Доволен съм от записа. Щастлив съм, че всички ще го чувят . Това е щастлив ден. Или поне това си казвам. Надявам се да ви хареса“.

Tabor заявява: “Имам дългогодишна връзка с InsideOut и съм толкова доволен, че InsideOut/Sony издава новия албум King’s X“.

Гледайте новото видео тук:

В продължението на “XV” от 2008 г. King’s X работят с носителя на наградата “Еми” инженер и продуцент Michael Parnin (Rage Against The Machine, Mark Lanegan) в неговото Blacksound Studio в Калифорния. Той коментира: „Много съм горд с енергията и труда, вложени в този албум, особено с всички вокални изпълнения и разнообразни музикални влияния, смесени като едно. По истински King’s X модел, имахме няколко препятствия, които трябваше да преодолеем, и не беше не е лесно, но се надявам, че си струва за невероятните заклети фенове там, които чакаха толкова търпеливо, и за новите слушатели, които чуват King’s X за първи път“.

По отношение на музикалната посока на новия материал на King’s X, Pinnick казва: „Всяка песен е напълно различна от другите. Взехме всяка песен и се опитахме да направим като “белия” албум на The Beatles и просто да седнем с песен и да кажем: „Нека й дадем това, от което има нужда“. Не е нужно да има тежкия басна Doug Pinnick, ако има нужда от звук от типа на Paul McCartney. Ty Tabor споделя: “Това е като всяка песен. Нека я направим това, което е, но все пак да бъде King’s X. Така че мисля, че звучи като King’s X, но се надяваме, че всички ще почувстват, че направихме още една крачка напред. Целият смисъл е просто да се опитаме да продължим напред докато все още гледаме назад. Има много неща в този запис, които напомнят за King’s X напълно, но има и този нов King’s X, мисля. Звуково погледнато, ние сме наистина развълнувани, защото това е пълен аналогов запис с изключение на Pro Tools. Беше заложен аналогово — всичко — и беше мастериран на аналогова лента и дори с аналогови еквалайзери, за да получите компресия вместо “цифри”. Така че в този запис няма “цифри”. Така че, когато го чуете, ще ви върне малко назад. Звучи сякаш сте направили истински запис през 70-те, в звуково отношение. Това е, като, ти казваш: „Уау, басът е огромен, но мога да чуя всичко останало“. Michael Parnin свърши невероятна работа — старателна работа — за да звучи като плоча, която можете да поставите и да свири завинаги.

King’s X: “Three Sides Of One”:

 1. Let It Rain (04:28)
 2. Flood Pt. 1 (03:03)
 3. Nothing But The Truth (06:03
 4. Give It Up (02:59
 5. All God’s Children (05:32)
 6. Take The Time (03:45)
 7. Festival (03:30)
 8. Swipe Up (03:46)
 9. Holidays (03:22)
10. Watcher (03:43)
11. She Called Me Home (03:57)
12. Every Everywhere (02:40)