Германските визионери Lord Of The Lost завършиха 2022 г. с голям взрив, издавайки своя осми студиен албум, “Blood & Glitter” на 30 декември.

След продължително турне през 2022-ра, включително като специален гост на Iron Maiden и голям успех на последния им албум, “Judas” (№2 в официалните немски класации за албуми), групата сега се обръща на 180 градуса както визуално, така и тематично. Следвайки техните митологично и теологично повлияни предишни албуми, в “Blood & Glitter“, групата прегръща изцяло своята дълбоко вкоренена любов към глем рок визуализациите от 70-те и звука на 80-те и неговите електронни, готически и нови уейв музикални разклонения, без да изоставя съответните метъл елементи.

Гледайте новото видео, “Dead End” тук:

Blood & Glitter” въплъщава енергията на Lord Of The Lost на живо и може да бъде пренесен на сцената като цялостно произведение. Текстовете на песните с постоянно високо и средно темпо са директни, честни, актуални, политически и критични – и често изненадващо гневни или много лични. Контрастите преминават като нишка в целия албум, като отново се оказват различни в сравнение с предишната им работа. 

Освен в Chameleon Studios в Хамбург, “Blood & Glitter” е продуциран и записан в Sonic Pump Studios в Хелзинки. “Blood & Glitter” е 100% Lord Of The Lost – различни както обикновено, като в същото време обхващат всичко, което са! Когато създава концепцията за “Blood & Glitter”, групата се вдъхновява от едноименната работа на легендарния музикален фотограф Мик Рок, известен с това, че прави голяма част от най-известните снимки на музиканти в ерата на глем рока от 70-те. 

Lord Of The Lost визуално се потапят в стила на живот от онази епоха и го комбинират с ню уейв и поп звука на 80-те, надграждайки тяхната собствена позната дарк метъл основа. Резултатът: бляскаво парти с критични и директни послания. 

Chris Harms за издаването на албума: „Във време, когато маркетинговата лудост за всеки албум изглежда продължава все по-дълго и по-дълго, когато половината албум – или дори повече – вече е известен шест месеца предварително чрез предварително издадени сингли, така че високите продажби преди издаването генерират най-високия възможен резултат в класациите, това, за което всъщност трябва да става дума – чистата магия да чуеш нов албум на любимата си група за първи път – се губи все повече и повече. Искаме да пренесем това усещане “като старите дни” чрез това изненадващо издание! Майната им на класациите, плейлистите и 1000 безсмислени ревюта предварително. Важното е какво означава един албум в дългосрочен план, а не колко висока е неговата “стойност” в деня на издаване.” 

“Blood & Glitter” включва разнообразие от много специални гости като певеца на Heaven Shall Burn Marcus Bischoff за „The Future Of A Past Life“, Andy La Plegua от Combichrist за „Reset The Preset“ и Ally Storch от Subway To Sally на цигулка за „Save“ Our Souls”. 

Албумът завършва с “One Last Song”, за която Крис Хармс казва: “Чудех се коя песен бих искал да изпея последна, преди да умра, и разбрах, че тази песен все още не съществува. Ето я. Вероятно най-важната песен, която съм писал.” 

Бонус парчето, забележителен кавър на „The Look“ на Roxette, включва не друг, а германската попзвезда от 90-те Blümchen като дуетен партньор. 

“Blood & Glitter” е 100% Lord Of The Lost. Бандата отново тръгва по свой собствен път и издава, без много предисловия, албум, който се противопоставя на всички клишета, предразсъдъци, жанрови норми и условности и прави силни заявления по отношение на съдържанието!

Lord Of The Lost: “Blood & Glitter” Deluxe Edition

CD 1:
01 Blood & Glitter
02 Leave Your Hate In The Comments
03 Absolute Attitude
04 The Future Of A Past Life (feat. Marcus Bischoff)
05 No Respect For Disrespect
06 Reset The Preset (feat. Andy LaPlegua)
07 Destruction Manual
08 Dead End
09 Leaving The Planet Earth
10 Forever Lost
11 Save Our Souls (feat. Ally Storch)
12 One Last Song
13 The Look (Roxette Cover) – feat. Blümchen

CD 2 “Instrumental”
01 Blood & Glitter
02 Leave Your Hate In The Comments
03 Absolute Attitude
04 The Future Of A Past Life
05 No Respect For Disrespect
06 Reset The Preset
07 Destruction Manual
08 Dead End
09 Leaving The Planet Earth
10 Forever Lost
11 Save Our Souls
12 One Last Song

DVD “Music Video”
01 Drag Me To Hell
02 In Silence
03 Raining Stars
04 Waiting For You to Die
05 Lighthouse
06 The Broken Ones
07 My Better Me
08 Fists Up In The Air
09 On This Rock I Will Built My Church
10 Morgana
11 Forevermore
12 Black Halo
13 Haythor
14 Loreley
15 Voodoo Doll
16 Till Death Us Do Part
17 Ruins
18 Under The Sun
19 We Were Young (ZDF Version)
20 A One Ton Heart
21 A Splintered Mind
22 Dying On The Moon
23 4’33”
24 Schwarz Tot Gold
25 We Were Young
26 The Death Of All Colours
27 Priest
28 For They Know Not What They Do
29 The Gospel Of Judas
30 Born With A Broken Heart
31 Viva Vendetta
32 Viva Vendetta (TRVE WESTERN VERSION)
33 My Constellation
34 Not My Enemy
35 The Heartbeat Of The Devil
36 Children Of The Damned
37 A World where We Belong